ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Тренировки»Отслабване в ръцете

Отслабване в ръцете

Упражнения за ръце
Еластични фитнес ленти с дръжки и педали + ръководство
Качество без компромис:
Еластични фитнес ленти с дръжки и педали + ръководство
28.00 лв.
Виж ››

Ръцете често са последното място, за което се сещаме, че трябва да стегнем, въпреки че видимо те също са проблем, както отслабването в дупето или в бедрата.

Фитнес инструкторът от Сан Франциско Лора Хъдзън има създадена програма, която идеално може да стегне ръцете ви и по-скоро да ви помогне да свалите мазнинките по тях.

Програмата, дело на Лора, ще помогне да оформите всяка част от ръцете си, а освен това ще помогне и при стягането на коремните мускули и до някъде за бедрата.

Упражненията, които трябва да правите, повтаряйте 3 пъти на седмица. Нужни са ви две гирички, които да не тежат повече от 2 кг всяка.

Гири

1. За първото упражнение трябва да застанете с разтворени крака, които да не бъдат изпънати – сгънете ги в коленете. Сложете гиричките в ръцете си и започнете да ги изпъвате настрани. Обръщате торса в ляво, а извивате талията на дясната страна, след това сменяте позицията.

2. Другото предложение на фитнес инструктора е да застанете на колене, като ръцете ви отново са с гирички и са леко отпуснати до тялото ви. Вдигате ръцете настрани, в лактите ги държите леко отпуснати. Следва да завъртите торса в дясно и внимателно да се наклоните назад. После се връщате в изходната позиция и правите упражнението на другата страна.

Следващите две упражнения не са от програмата на Лора Хъдзън, но е добре да започнете с тях, тъй като са по-леки, отколкото горните две. Първото е съвсем елементарно – седнете на стол с изправен гръб и вдигнете ръцете си настрани на нивото на раменете.

Тренировка за ръце

Дланите трябва да се изпънати и да ги свиете в юмрук, като палецът остава вдигнат. Започнете да движите палците нагоре-надолу. Правете упражнението, докато се изморите.

За следващото предложение отново ще ви е необходима гиричка. Легнете на пода и вдигнете коленете си под прав ъгъл, подпрете ги на стол или легло. Ръцете са свободни до тялото.

Взимате гирата и я повдигате на нивото на гърдите си с изпънати ръце, след което ги изпъвате назад, докато се допрат до пода, после ги връщате в първоначалната им позиция.

В началото допирът до пода няма да е възможен, най-добре не ги претоварвайте или натискате – спрете, когато почувствате болка или дискомфорт.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати