Упражнения и диети против стрии

Премахване на стрии

Стриите са видимите белези, останали след разширяване на кожата, поради внезапно наддаване на тегло. Обикновено се появяват по бедрата, корема, гърдите, горната част на ръцете.

Да се отървете от тях не е никак лесно, но можете да намалите видимостта им, като направите промени в менюто си и започнете с няколко упражнения. Спазвайте този кратък план:

Упражнения при стрии

1. Включете в диетата си цинк

Този минерал е задължителен за производството на колаген. Съдържа се в рибата и шунката.

Хранене при стрии

2. Храна, богата на витамини

Набавете си добро количество витамин А, С и Е. Те се съдържат в моркови, картофи, боровинки, авокадо, млечни продукти и слънчогледовото семе.

Стрии

3. Богати на протеини храни

Подобряват вида на кожата и предотвратяват развитието на стрии. Протеини можете да си набавите от яйцата, месото, рибата и млечните продукти.

4. Вода

Водата поддържа кожата здрава и хидратирана, което намалява вероятността да се образуват стрии.

Чрез създаване на по-здрава мускулна маса под кожата, посредством упражнения можете да намалите стриите. Пробвайте с тези три:

1. Упражнение за трицепс - Дръжте гири във всяка ръка и седнете на края на стол. Повдигайте гирите нагоре, така че да минат зад главата ви, а лактите да образуват 90 градуса. За начало направете 10 пъти това упражнение.

2. Застанете с крака, разтворени, колкото ширината на раменете, вземете гира за всяка ръка и кръстосайте ръце пред гърдите си, като отпуснете гирите на раменете. Дръжте гърба си изправен и клякайте до земята, така сякаш сядате върху стол.

Дръжте коленете си зад пръстите на краката и спрете, когато образувате 90 градусов ъгъл с колена. Изтласкайте се до начална позиция и направете 2 серии от 10 повторения. Това упражнение ще ви помогне да намалите стриите на бедрата и дупето.

3. Легнете на една страна, като използвате ръката си, за да придържате главата, а другата ръка оставете пред вас за опора. Свийте леко горното коляно и го повдигнете. Задръжте за 2 секунди и го спуснете. Направете го 25 пъти, обърнете се и го направете с другия крак.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 2
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Павлина
Павлина
04.01.2014 17:44
Много искате
0
1