Как да заякна?

Заякване

Рим не е бил построен за един ден, но пък вие можете да заякнете само за един месец. Ако искате не само релефни мускули, но и сила, има някои неща, на които трябва да обърнете внимание в тренировката си.

Важно е да се предизвиквате при всяка тренировка да тренирате всяка мускулна група и да заредите тялото си със здравословни калории, ако искате да видите подобрения. Необходими са известни усилия, но с малко познания и упорита работа можете да заякнете.

Когато целта ви е да заякнете, работата никога не трябва да е лесна. В действителност по време на 30-те до 60-те минути, в които изтласквате тегло всеки ден, трябва да се чувствате изключително неудобно, да сте уморени и да изпитвате напрежение.

Ако не изпитвате това, вие не поставяте достатъчно напрежение върху мускулите си, за да им помогнете да станат по-силни. Предизвикайте себе си с всяка тренировка, за да видите максимални резултати с течение на времето.

Спорт

Добавете повече тегло и повторения с течение на времето. Щом тялото ви свикне с определено тегло, ще трябва да продължите да добавяте повече, за да продължите да предизвиквате себе си. Ще разберете, че е време да добавите повече тежест към определена рутина, когато започнете да я чувствате по-лесна и сте в състояние да завършите няколко серии от повторения без проблеми. Добавянето на още 5 килограма или 5 повторения е начинът да продължите да предизвиквате себе си и да изграждате мускули.

Започнете с обучение за съпротива. Кардио упражнения като бягане, плуване и колоездене са чудесни начини да запазите издръжливостта си и кръвообращението. Само тренировка за съпротива при тежко тегло обаче ще изгради скелетната мускулатура.

Тренировка

Тренирайте всяка мускулна група, не се ограничавайте само към една определена. Всички мускулни групи в тялото ви работят заедно и е важно да им дадете еднакво внимание. Не трябва обаче да натоварвате всички групи в един и същи ден. Отделете един ден на ръцете, а на другия обърнете внимание на корема, след това на краката. Това дава на мускулите ви време за почивка и лечение, предотвратяване на наранявания и насърчаване на здравината им.

Яжте много калории. Изграждането на мускули изисква изгаряне на калории. Важно е да ядете достатъчно калории, за да запалите растежа на мускулите, докато тренирате. Яжте много плодове и зеленчуци, риба, яйца и бяло месо, пълнозърнести храни и здравословни масла и мазнини. Избягвайте захар, преработени брашна, солени закуски, пържени храни и храни с добавки и консерванти.

Пилешки гърди

Пийте около два до три литра вода на ден, за да поддържате тялото си хидратирано по време на тренировки. Въпреки че много спортни ентусиасти пият енергийни напитки, водата е най-добрият избор, тъй като не съдържа захари или други добавки. Ако искате да добавите вкус, изцедете лимон или портокал в нея.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати