Признаци, че тялото ви се нуждае от повече протеини

Признаци, че тялото ви се нуждае от повече протеини

Протеините са изключително важна част от здравословното хранене, защото всяка част от тялото се нуждае от тях, за да функционира правилно.

1
Симптоми - Помощ! Висок хемоглобин при бебе

Помощ! Висок хемоглобин при бебе

27.07.2018073

Прекалено високите нива на хемоглобин в кръвообращението е състояние, известно като полицитемия. Това е обратното на анемията, която се дължи на твърде малко червени кръвни клетки в кръвообращението.

Симптоми - 7 изненадващи симптома на артрит

7 изненадващи симптома на артрит

23.06.20180199

Повечето хора знаят, че болезнените и възпалени стави са отличителен признак на артрита. Но болката не е единственото, с което страдащите от заболяването се сблъскват. Има много видове артрит, като всеки е свързан със собствени симптоми.

Симптоми - 9 причини да чувствате замаяност и световъртеж

9 причини да чувствате замаяност и световъртеж

18.06.20180535

Чувството на замаяност се появява, когато за кратък период от време притокът на кръв към мозъка намалява. Причините обикновено са отклонение в кръвното налягане, спадането на пулса и неврологични.

Симптоми - Какво да очаквате през менопаузата?

Какво да очаквате през менопаузата?

15.06.20180321

В съвременното общество се говори за всичко и има множество различни източници на информация. Когато в живота ви се случват промени, можете да се запознаете с опита на други хора, които вече са минали през същите или подобни изпитания.

Симптоми - 10 причини защо не можете да се наспите добре през нощта

10 причини защо не можете да се наспите добре през нощта

13.06.20180699

Препоръчително е да спите поне по 7 часа на нощ. Ако обаче това не ви се случва, е възможно причината да се крие в психически или физически проблем. Вижте 10 причини, заради които не можете да се наспите добре през нощта.

Симптоми - Причини за болки в таза

Причини за болки в таза

08.06.20180385

Ако усещате болки в долната част на корема и таза или ви боли, когато ходите по малка нужда или докато правите секс, може да имате сериозен медицински проблем. Много състояния водят до вагинални и тазови болки. Ако дискомфортът в тези области не изчезва,

Симптоми - 8 причини за по-лек менструален цикъл

8 причини за по-лек менструален цикъл

22.05.20180379

Ако цикълът ви внезапно стане съвсем лек, това може да ви се стори чудесно. По-малкото кървене ви кара да се чувствате по-комфортно, но то може да е знак за нередност.

Симптоми - Признаци, че стресът ви разболява

Признаци, че стресът ви разболява

17.05.20180378

На всички ни се налага да се справяме със стреса от време на време. В малки количества той дори може да е здравословен. Според проучвания стресът, траещ от няколко минути до няколко часа, може да стимулира по-силното функциониране на имунната система.

Симптоми - Състоянието на очите ви разкрива опасни заболявания

Състоянието на очите ви разкрива опасни заболявания

03.05.201801229

Изразът, че очите са прозорецът към душата може да се използва не само за поезия, но и за да определите здравословното си състояние. Промяната в състоянието на очите ви може да е признак за сериозни заболявания.

Симптоми - Какво сигнализират торбичките и тъмните кръгове под очите?

Какво сигнализират торбичките и тъмните кръгове под очите?

18.04.20180584

Тъмните кръгове и торбичките под очите могат да бъдат изключително досадни и трудно да се скрият. Ако оставим настрана естетическите им недостатъци, тези образувания под очите ни могат да са причинени от по-дълбоки, по-сериозни здравни проблеми, които не

Симптоми - 5 изненадващи признака, че стресът ви идва в повече

5 изненадващи признака, че стресът ви идва в повече

07.04.201801020

Задачите на съвременните хора са все повече, а сроковете им се все по-кратки. Остава по-малко време за почивка, а натрупаният стрес резултати в опасни заболявания като рак, диабет и много други.

Симптоми - По цвета на носния секрет ще разберете как сте със здравето

По цвета на носния секрет ще разберете как сте със здравето

21.02.201804007

В повечето случаи отделеният от носа секрет е безобиден, но има случаи, в които може да се гледа като симптом на някое заболяване. Ако забележите промени в цвета или плътността на сополите, означава, че веднага трябва да посетите личния си лекар.