Калциеви соли и калциеви отлагания - как ни вредят?

Калциеви соли и калциеви отлагания - как ни вредят?

Калциевите соли се изграждат в организма и се натрупват в области, наричани калциеви отлагания. Те могат да се появят навсякъде – както в меките тъкани, така и в костите. Повечето области, в които има калциеви отлагания, се нуждаят от медицинска помощ.

1

Кости

Кости - най-новите теми, подбрани публикаци и идеи. Практична информация за Кости от Ezine.bg. Обзор на статиите за Кости. Български сайт за здравословен живот, диети, дом и градина, родители и деца и Кости.
Кости - Как да съхраните здравината на костите си до дълбоки старини?

Как да съхраните здравината на костите си до дълбоки старини?

13.07.201601370

Не е необходимо да сте прекрачили прага на третата възраст, за да се замислите за Вашето здраве. От особено значение обаче с напредването на възрастта е да се научите как да съхраните костите си здрави

Кости - Щангите правят костите ни здрави

Щангите правят костите ни здрави

23.07.20150587

Вдигането на тежести прави костите ни по-здрави, посочва се в ново проучване, което е дело на експерти от Мисури. Някои от упражненията за вдигане на тежести и подскоците подобряват значително плътността на костите

Кости - За остеосаркомата

За остеосаркомата

12.01.201501559

Остеосаркомата е най-често срещаният първичен рак на костите, който засяга в повечето случаи тези на колената, рамената и тазобедрените стави.

Кости - Как да се предпазим от остеопороза и рак на гърдата?

Как да се предпазим от остеопороза и рак на гърдата?

05.11.201401685

Учените съветват всеки човек да наблюдава здравословното си състояние, да се консултират със специалистите в областта, вървейки с тях ръка за ръка.

Кости - Глюкозамин – функции и значение

Глюкозамин – функции и значение

19.08.201401368

Глюкозаминът е аминомонозахарид, чието присъствие е от голямо значение за предпазване от заболяването остеоартрит. Приемът му често се комбинира с [манган]

Кости - Да забавим стареенето на костите

Да забавим стареенето на костите

24.07.201404886

Болките в ставите и костите се появяват и поради други причини освен стареенето. Това са в повечето случаи травми, заседнал начин на живот, системно физическо натоварване, наднормено тегло и затлъстяване, както и продължително лечение с кортикостероиди.

Кости - Доматеният сок прави костите здрави

Доматеният сок прави костите здрави

10.04.201402405

Доматеният сок има укрепващо действие върху костите на човек. Той съдържа ликопен - антиоксидант намаляващ риска от сърдечни заболявания.

Кости - Жестоките диети увреждат костите на тийнейджърките

Жестоките диети увреждат костите на тийнейджърките

18.03.20140590

Тийнейджърките, които се подлагат на строги диети, рискуват сериозни проблеми с костите като остепороза. Момичетата с повече мазнини в организма, имат по-здрави кости.

Кости - 3 правила за здрави кости

3 правила за здрави кости

27.06.201306184

За да подобрим състоянието си или да намалим шансовете да се разболеем, можем да следваме няколко правила. Разбира се, най-лесно би било да спрем да пушим и пием алкохол, но ето какво друго можем да променим в начина си на живот.

Кости - 700 мг калций на ден срещу остеопороза

700 мг калций на ден срещу остеопороза

15.06.201303238

Остеопорозата се определя като скелетна повреда, характеризира се със нарушена здравина на костите, която се проявява, като фрактура.

Кости - Суперхрани за здрави кости

Суперхрани за здрави кости

18.05.201305544

Повишените нива на киселинност могат да доведат до използване на калция от костите за намаляване съдържанието й в тъканите. Яжте много храни, съдържащи растителни естрогени - мляно ленено семе, соя, леща, леблебия, овес, боб азуки и пълнозърнести храни.

Кости - Флуорът разрушава костите и зъбите

Флуорът разрушава костите и зъбите

29.04.201303920

Когато констатирате наличието на прекалено количество флуор в организма ви, за неговото изтласкване навън спомагат морските и млечните храни, спанакът, бялото зеле, чаят, жълтъците и черният дроб, тъй като съдържат калций.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни