Здраве

Здраве

Здравен журнал за твоето здраве. Здравни теми и съвети за здравето. Прости съвети на здравна тематика.
Какво представляват пробиотицитеКакво представляват пробиотицитеПробиотиците, научно обяснено, са полезни микроби, които влияят благоприятно на човешкия организъм. Те са живи микробни хранителни доавки. Спомагат за вътрешния баланс в човешкото тяло.
Как да се грижим за контактните лещиКак да се грижим за контактните лещиИма задължителните стъпки за правилното и без усложнение използване на контактни лещи. Винаги измивайте старателно с антимикробен сапун ръцете си преди да ги докоснете. Задължително използвайте дезинфектираща течност.
Същност и прояви на абстиненциятаСъщност и прояви на абстиненциятаАбстиненцията е състояние след внезапно прекъсване на продължителен прием на наркотици и алкохол. Състоянието е резултат на физическата и психическата зависимост, създадена заради продължителен прием на психотропни средства.
Лечение с хиалурон цери артрозатаЛечение с хиалурон цери артрозатаНово лечение с хиалуронова киселина премахва болките в ставите. Артрозата не е типична болест, а естествен процес, тъй като с нарастване на годините ставите се износват.
Важни витамини във всеки етап от бременносттаВажни витамини във всеки етап от бременносттаКак да подобрите диетата си така, че да се справите с натоварването от бременността и да дадете на бебето си всичко, от което се нуждае? Здравословните промени ще ви улеснят както по време на бременността, така и след раждането.
Здравото сърце е щедрото сърцеЗдравото сърце е щедрото сърце
11 Февр.
Mariana
Щедростта не е просто жест към близки и непознати. Тя може да удължи живота ви и да подпомогне работата на сърцето ви. Наскоро приключило петгодишно изследване на учените от университета в Бъфало, САЩ
Учени разработват лек срещу алкохолизъмУчени разработват лек срещу алкохолизъм
11 Февр.
Mariana
Алкохолизмът е един от бичовете на съвременния човек. Според неофициални данни на Асоциацията на анонимните алкохолици броя на хората в България в плен на този порок е близо 80 000 души. Други 500 000 души злоупотребяват редовно
Витамин С- виновник за бъбречните камъниВитамин С- виновник за бъбречните камъни
09 Февр.
Mariana
Мъжете, които приемат всекидневно витамин С под формата на добавки, са двойно по-застрашени от камъни в бъбреците, показват последни изследвания. Според шведските изследователи направили
ХОББ - бичът за 500 000 българиХОББ - бичът за 500 000 българи
09 Февр.
4
Mariana
Над 500 000 души или 10 процента от българите са диагностицирани с ХОББ. Все по-ниска е възрастовата граница на заболелите. Лекарите го отдават на допълнителни фактори, освен пушенето,
Чай от мента срещу окосмяванеЧай от мента срещу окосмяване
07 Февр.
Mariana
Хирзутизъм е научното наименование на прекомерното окосмяване при жени в областта на лицето, гърдите или корема. Освен чисто естетически, често нелекувания хирзутизъм може да доведе и до сериозни психологически проблеми.