Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Споделени Истории»Любовни връзки и истории»Трябва ли да бъда по-търпелива с него

Трябва ли да бъда по-търпелива с него

Трябва ли да бъда по-търпелива с него
Здравейте! Пиша тази история с цел да премахна излишен товар от плещите си, който аз сама понесох от известно време насам.

От половин година си имам приятел. Той е на 24, аз на 22. Той е прекрасно момче. Виждам, че е ценен от хората около себе си, както и от мен. Не е от момчетата, които ще бъдат с момиче просто, за да има някой до него. Сериозен, целеустремен, желаещ да създаде семейство. Ако го разглеждам като мъж, не като мой приятел, всичко му е наред Обичам го, вярвам му. Знам, че и той ми има вяра, счита ме за близък човек и ме обича.

Поставен обаче в нашата връзка той демонстрира често липса на търпение и такт. Изнервя се понякога от дреболии и си позволява да ми повдига тон, изричайки често доста неприятни неща, които при други обстоятелства нямаше да ги приема, но в случая ги забравям. Проявявам разбиране, защото знам, че е нормално да има и такива моменти. Имам чувството, че е във връзката само за себе си. Сякаш не би рискувал за нищо в името на собствения си комфорт.

Хората казват, че не трябва да имаш очаквания, иначе ще страдаш. Това е вярно. Но аз лично си представям нещата между двама души по различен начин. Знам, че никой не е длъжен на другия и мога да си тръгна по всяко време. Просто не искам. Случвало ли ви се е? Навярно да. Желаете да продължите напред точно с определен човек, но тайничко в себе си желаете този човек да бъде по-различен.

Същевременно и двамата се опитваме да приемеме другия такъв, какъвто е. Но, като че ли, не ни се отдава. Все се стига до някакви различия, които мигновено застават помежду ни за известно време. След поредното извинение от нечия страна продължаваме по старому, до следващия момент на различие.

Аз самата се опитвам да премахна онова, което ми пречи в тази връзка и се стремя да използвам взаимоотношенията ни, за да се развивам в личностен аспект, да развивам качества и премахвам лоши навици. Докато при него виждам един застой, защото е там, където го сварих в началото. Не е мръднал от изходната позиция. Предполагам му е идеално така и не иска да предприема промени.

Тук някои от вас ще си помислят, че искам да го променя. Не, аз не искам това. Съзнавам, че човекът трябва да се обича и уважава такъв, какъвто е. Просто смятам, че една връзка трябва да насърчава хората да правят положителни промени в името на другия и това да им идва от вътре, без някой да ги кара да правят каквото и да било. Но ясно виждам, че на него не му идва от вътре да прави нещо в името на нас двамата.

Всичко това ми носи онова предупределено чувство, че този човек не е за мен, нито аз съм за него, знаейки той каква жена очаква. Повярвайте, мога да се превърна в мечтаната жена за него, но не искам, защото не искам да пропилея живота си да бъда някого другиго само и само, за да направя един човек щастлив. Предпочитам по-сложното. . . и двамата да бъдем щастливи във връзката ни, каквото и да ни коства това.

Виждам, че, когато се държа добре с него, той отвръща със същото. Нормално. Но, ако нещо не се чувствам добре или изпитвам някаква трудност, той на секундата става дистанциран и лаконичен спрямо мен. Знам, че той си представя всичко безоблачно, но това за мен поне не е реално и естествено. Нормално е от време на време да става облачно, Но нали затова сме заедно, за да се справяме заедно във всякакви условия.

Чудя се дали помежду ни има ли наистина любов, дали да продължавам да се боря или всичко е загубено, след като той показва, че ме обича само тогава, когато аз се чувствам в добро настроение и му казвам и показвам, че го ценя и обичам. Ако съвсем случайно не съм в добро настроение, той става веднега дистанциран и дори сприхав на моменти. Трябва ли да продължавам да проявявам търпение в такива ситуации или няма смисъл изобщо да сме заедно?

Ще се радвам на ваши мнения и съвети, както и на упреци От последните не ме е страх. Стига да сте откровени. Благодаря ви предварително!
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (5)

Изпрати
Стар Емигрант
Стар Емигрант
12.08.2014 19:33
Прекалено сте млади и двамата ! Не се обвързвай с някой които се " нерви " от общуването между двама! Късай докато е време и няма нещо по-сериозно като деца, общ дом и така нататък! Мъже бол по света !!! Радвай се на младостта си и не се вкарвай толкова млада в хомота !!!! За това ще имаш мноооого време !!!! Късай , и задействай приятелките ти за най-хубавите дискотеки и курорти за забавление !!! Мъжете ценим независимите и с характер жени !!!!! Които те цени ще те следва !!! Знай , че ако ти си готова за брак , то НЯМА мъж които на 24 да е готов !!!! Които каже обратното ЛЪЖЕ !!!!!!! Късай и се радвай на Младостта си , Нея никой няма да ти я върне !!!!
0
0
Марина
Марина
03.08.2014 16:09
Аз пък бих казала, бъди себе си... Колкото и да ти струва, трябва да живееш в хармония с вътрешния си глас, усещане и инстинкти. Ти сама си го написала, че най-вероятно не е твоя човек... Няма смисъл, след време човек съжалява само за изгубеното време, защото нито миг не се връща назад. Бъди себе си, защото със себе си ще трябва да живееш завинаги, а някога ще се превърнеш в човек, който вече няма да разпознаваш... Това е поглед от моята камбанария, но уви. А помисли, колко по-добре би се чувствала със сродна душа, която те приема точно каквато си, с всичките ни човешки слабости и недостатъци. Нищо в живота не е случайно, но се довери на вътрешния си глас, обикновено не лъже. Пожелавам ти да намериш, човек, който да те цени, да те обича и да те кара да го уважаваш, просто защото е такъв, какъвто е...
6
0
pepi
pepi
19.07.2014 21:01
Момчетата стават луди по момичета, на които не им пука толкова за самото момче и връзката им, честно. не се карайте, но спри да го обсипваш с толкова внимание. ако тогава се притесни да не те загуби и тръгне да ти доказва любовта си - твой е. ако ли не, зарязвай го, защото с годините ще става по - зле :) надявам се да съм ти от помощ
2
0
11111
11111
11.07.2014 10:25
Перфектни хора няма! Вероятно и ти си имаш някакви недостатъци, които пък другите не могат да търпят. При този ще те дразни това, при друг друго. Избери някого, чийто недостатъци са по-приемливи за теб и няма да те дразнят толкова много. А ако мислиш, че тези не са чак такава "болка за умиране", се опитай да се пригодиш към тях или да направиш така, че да ги отстраниш по някакъв начин или чрез поведението си да ги сведеш до минимум. Сигурно знаеш, че има хора с много по-големи недостатъци: пристрастяване към алкохол, наркомания, мъже които прелитат като "цветарки" от жена на жена, такива които са се хванали за полите на майка си и не искат да се пуснат, изключително ревниви, агресивни и какви ли още не... Тези на твоя възлюбен, които си описала, в сравнение с изброените от мен са така да се каже цвете в саксия. Помисли си хубаво преди да предприемеш каквото и да било и прецени сама за себе си дали можеш да се справиш с тези недостатъци или пък просто да не им обръщаш чак такова голямо внимание. Дълготрайни връзки се постигат с много компромиси и от единия и от другия. Всичко не може, а и няма как да е по мед и масло. Желая ти успех!
2
0
Casi
Casi
11.07.2014 11:04
Понякога забравям това, че перфектни хора няма и че всичко се постига с компромиси, разбиране и търпение. Благодаря, че ми го припомни, както и за пожеланието за успех. Ще направя компромисите от моя страна, защото смятам, че си струва!Съветът ти е безценен!
1
0
Lii
Lii
10.07.2014 12:46
Нали знаеш, че любовта не е завинаги? След любовта трябва да остане навика, че като единия го няма ще липсва на другия, също и уважението. Нормално е ти като си в лошо настроение и той да се дистанцира, ти не се ли дразниш, когато някой е раздразнен? Ако държиш да продължиш с връзката постарай се да не изпадаш в лошо настроение пред него, като усетиш нещо такова, просто измисли причина да останеш сама или нещо такова. Това, че и той изпада в такива състояния, такъв му е характера, познавам такива хора, много са точни и изпълнителни, ако имаш проблем винаги ще помогнат, но и много се изнервят от дреболии, просто са си такива. Дано ти се наредят нещата :)
2
0
Casi
Casi
11.07.2014 11:01
Много ти благодаря за написаното! Помогна ми и още от вчера приложих съвета ти по отношение на лошото настроение и мисля, че така е за по-добре.
0
0

Рейтинг

3.7
Общо гласували: 3
51
40
32
20
10
Дай твоята оценка: