Ezine.bg»Споделени Истории»Моята Драма»Чувствам се притисната, постоянно критикувана

Чувствам се притисната, постоянно критикувана

Чувствам се притисната, постоянно критикувана
Здравейте, искам да споделя своята история евентуално да получа вашето адекватно мнение по въпроса. Бих се зарадвала дори и нкой друг съвет.
Всичко започна от това че Февруари месец тази година бях съкратена на работното си място, в същото време се преместих с приятелят си в нов апартаmент (под наем). Той работи от доста дълго време, като барман. Аз съм на 19, той на 21. Имахме проблеми със семейството му и имам чуството че от там тръгна всичко на долу с главата. Вече 3 месеца, че и повече, не мога да си намеря работа. Ходя по интервюта, на ляво, на дясно. . но нищо. От друга страна моето семейство постоянно ме критикува, как едва ли не за нищо не ставам щом толкова дълго време вече не работя. Предимно баба ми и леля ми ги казват тези неща.

Нашите са разведени, майка ми на скоро замина за чужбина с обещанието до средата на Юли месец тази година да заминем при нея с приятелят ми. Проблема ми е в това, че аз не мога да чакам само на него, изпадам в някаква депресия, чувствам се безполезна. Опитвам се да направя нещо с живота си, защото виждам колко му е трудно и на него, а искам да сме добре, не само от към финансова гледна точка. На такава възраст сме, а вече имаме изплатени 3 кредита, като в момента изплаща/ме 4ти, купихме си (макар и на изплащане) хладилник, печка, телевизор и всякакви такива домашни потреби.

Живеем на квартира и някак се оправяме, но не мога да осъзная защо докато работех и аз нямахме никакви проблеми, а сега вече толкова време не мога да си стъпя на краката. Чувствам се притисната, постоянно критикувана. Приятелят ми е единственият който ме успокоява и се опитва да ме окуражи, всички други единствено ме критикуват и мачкат. Помня, че майката на приятелят ми му беше казала, че без нея той щял да затъне, а тя всъщност никога не му е помагала, но както и да е. Моля Ви дайте ми съвет, какво да правя, изпадам депресия, не съм себе си, чувствам се безполезна, какво да направя? Искам да мога да му помагам с финансите и да бъде щастлив. Работи ми се и то много, от 3 месеца стоя в къщи и изперквам.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (3)

Изпрати
ilianka
ilianka
29.05.2016 18:40
Защо трябва да ти пука за мнението на другите ? Човек на който му пука за мнението на другите не живее добре и постоянно е роб на другите. Ако искаш да направиш нещо го направи. Животът си е твой и ти си тази която решава какво да прави с живота си. И другите те критикуват защото се опитват да пречупят духа ти. Те да не са бог за да те съдят ?!!! Да не са нещо повече за да го правят ?!!! Избягвай това влияние и да не обръщаш внимание на това !!! Не си себе си защото те гризе съвестта защото другите те съдят. Съвестта ти не е нужна присадили са ти я за да се възползват от теб. Казвам ти го за добро. Ако искаш да работиш намери си работа изчакай колкото време е нужно да дойде късмета ти и така. Но ти изобщо не си безполезна. Тези дето ти казват че си безполезна лъжат и не осъзнават ценността ти. Ще живееш много по- добре ако спреш да се влияеш от мнението на другите. Ти по рождение си късметлийка и ако спреш да се влияеш от хората ще ти провърви по- добре. Просто бъди спокойна. Този дето ти навиква и критикува просто го наблюдавай спокойно и когато свърши съвсем спокойно му кажи "Това си е твой проблем че не ме цениш".
3
0
Кри
Кри
26.05.2016 18:42
Не знам дали знаеш, но в бюрото по труда сега има специални програми за млади хора, ако не си се регистрирала там, опитай. Освен това има безплатни курсове за повишаване на квалификацията, поинтересувай се и ще намериш информация. А относно критиката на роднините ти - не им се връзвай, всеки има право да си говори, каквото иска, най-лесно е да се критикува някой. Очевидно избиват някакви комплекси. Настрой се по-оптимистично и ще видиш, че ще започнат да ти се случват и добри неща. Успех!
4
6
Пламена M.
Пламена M.
26.05.2016 15:34
Не мисля, че трябва да изпадаш в депресия заради майка ти и леля ти. Ти не живееш с тях, да говорят каквото си искат. Остава още малко време до Юли има още малко, няма смисъл да започваш за кратко някъде. Плюс това ти и сега си полезна - грижиш се за дома, за приятеля си, готвиш му, чистиш (Предполагам). Ако имаш повече свободно време - спортувай, чети, научи език - всичко това не само ще ти помогне да излезеш от депресията, а и ще ти помогнат за по-светло бъдеще. Успех!
4
6

Рейтинг

3.7
Общо гласували: 3
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка: