Ezine.bg»Споделени Истории»Семейни Истории»Как да я изгоня от вкъщи?

Как да я изгоня от вкъщи?

Как да я изгоня от вкъщи?
Здравейте. На 19 години съм, но имам много проблеми с по-малкия ми брат, който е на 17. От две години насам има приятелка, която мисля че го настройва против семейството му. От както са заедно постоянно се карам с брат ми. Стигало е до бой. Той ме обижда, прави ме най- долната заради нея, защото казвам какво мисля. Тя дори се опита да ме изгони от собствената ми къща.

Не знам какво да правя. Ние нямаме баща от много време, бяхме много малки. И майка ми след известно време си намери приятел, а брат ми се отрече от нея, нарича я "курва". . кажете какво да правя с това момиче, аз съм толкова млада, а вече започнах да изпадам в истерии. Благодаря ви за съдействието предварително!
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (3)

Изпрати
Ушмифка
Ушмифка
19.08.2016 16:08
Явно брат ти има по-дълбок проблем. Той самият трябва да е на ясно, че майка ти също е човек и има нужда да има мъж до себе си. Няма как да я нарича еди как си.Според мен той е разгневен и буен тинейджър. Относно малката госпожица - обясни на брат ти, четази девойка може да не е с него вечно, но ти си му сестра и ти ще си вечно до него. така, че да не се прави на дете идиотче и да вземе да порасне. Също така спри да изрзяваш директно мнението си, или поне бъди по-умерена. Може би брат ти иска подкрепав това отношение. Ако приятелката му наистина е нагла и т.н. това ще си проличи с времето, а ако брат ти е глупав - ще я слуша. Но ще дойде момент, в който всеки ще си поеме по пътя и той ще отвори очите си. Все пак си на 19 живота е пред теб и в един момент ти ще се отделиш от това семейство, а той ще трябва да я издържа. А като започне да я издържа и тя не цени неговият труд - той ще я разкара. Другото, което е, копувай толкова, колкото е необходимо за семейството, а ако някой се разписка, че няма - да отиде и да купи и точка. Не се занимавай с детски истории, кажи на брат ти да се оправя и да не ти досажда. Ей там - има си приятелка, тя да го носи на гръб.
0
1
Аз
Аз
20.08.2016 14:15
Много пъти му обясних, че аз ще съм до него винаги. Винаги съм пренебрегвала себе си лишавала съм се от пари за да има той, карала съм се с всички заради него и гледай какво става. Нядавам се като поодрасне още малко да разбере какво е направил. А тя малката си го върти на пръста. Тук можем да кажем "под чехъл" . Ще се осъзнае, но ще е чак като тя му направи некоя простотия и тогава ще разбере кой е бил прав и кой крив.
1
0
miglena
miglena
18.08.2016 08:55
Щом брат ти е на 17, предполагам, че тя е на неговите години...не знам как изобщо живеят заедно, все пак дори нямат 18 години. На първо място право на глас има майка ти, все пак апартаментът е неин. Има начин да я изгониш - просто спираш да купуваш каквото и да било. Или ще се научат да се държат нормално, или просто няма как да стане така.
0
0
Аз
Аз
20.08.2016 14:11
Явно няма как да стане. Дори майка ми говори с нейната майка, тя поне е човек и мисли правилно. Спря и идването вкъщи, днес дори си събра целия багаж от нас. Много се зарадвах.
1
0
Пламена M.
Пламена M.
17.08.2016 17:23
Тя у вас ли живее. Ако е така, едно обаждане до полицията и веднага са я върнали при родителите ѝ. Не трябва да се ядосваш заради някаква пикла...те няма да изкарат дълго, щом се стига до такива отношения. А кой плаща сметките - ако си ти, имаш още по-големи права.
0
0
Аз
Аз
17.08.2016 20:04
Ами аз копувам каквото е нужно за вкъщи, естествено и майка ми. Например миналата седмица имах теи шампоана, сега имам само един на половината. И казах на брат ми щом е така той да и копува нещата, че не става тая така.
0
1

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: