Ezine.bg»Споделени Истории»Моята Драма»Името на бебето ми и ужасният ми свекър. Помощ!

Името на бебето ми и ужасният ми свекър. Помощ!

Името на бебето ми и ужасният ми свекър. Помощ!
Здравейте на всички. Пиша тук с надежда за съвет или поне подкрепа.

Бременна съм в 8ми месец, и от сега нататък ни предстоят покупките за бебето, но и не само - трябва с приятеля ми все пак и име да му изберем. Стана ясно, че ще имаме момченце (за което и двамата се надявахме). Но от там идва и проблемът - Свекъра! !

А сега ще ви направя леко въведение в живота с конкретния свекър, преди да стигна до въпроса.
Свекърът е човек на който всички са криви, все той е прав, обича (ама много) да се налага, а бе общо взето положението е критично. В момента аз и приятеля ми живеем с родителите му (за мое съжаление), докато свърши ремонта на апартамента ни. Всяка вечер на вечеря се мрънка за нещо или се вика, а пък ако не се говори телевизора е увеличен на максимум - спокойствието е нулево. Аз няма как да направя забележка тъй като не съм си у нас.

За апартамента слушаме почти всяка вечер кое как трябвало да се направи - нашите идеи не стрували. Приятеля ми нищо не казва, мълчи си - а после като го питам какво е неговото виждане, ми казва нещо съвсем различно - накрая като ме извика да видя. . . Изненада идеята на свекъра вече е на лице, а аз се крия след това тайно да си поплача, защото ако почна да мрънкам 1во няма да има ефект тъй като вече е направено, и 2ро ще изляза виновна . . .

Та на въпроса, че се отплеснах Свекъра се казва Жечо. Името на мен лично не ми харесва, даже въобще. Много пъти сме коментирали с приятеля за име на детето, но не сме имали проблем до сега. От както живеем с родителите му, налагането от тяхна страна е 100%. Няколко пъти той се опитва да се бъзика с мене за името, но аз си стоя твърдо, че няма да се казва Жечо (няма и да го кръщавам на моите родители, за да няма сърдити).

Но снощи след като си легнахме( а преди това, приятеля и изкара 15-20 мин. с баща си насаме) моя възлюбен ми заяви, че баща му му казал, че щом дава апартамент и сега ни гледал, ТРЯБВАЛО детето да бъде кръстено на него. Направо щях да родя преждевременно

Отговорих на приятеля си, че ако трябва на хостел ще отида, но това няма да го бъде. На другата снаха, номерата им не минаха - защото тя се появява 3-4 пъти годишно, пък и тя да беше на мое място, мъжът й ( брат на приятеля ми) уважава мнението и, не като моя - още да се крие под полата на мама.
Унесох се с писането - надявам се някой с подобен житейски път да ме посъветва. Мисля че този тип свекъри са много - за жалост.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (2)

Изпрати
Des
Des
13.04.2017 14:13
Майка ми едно време ми каза едно "Който е на магарето - той дава името". А ако му знае устата - имаш и ти родители - криво, ляво все ще се справите. Ако ли не да забрави за внуче. Буди твърда, спокона и си отстоявай правото. Другият вариант е да играе подло - като те пита - "Да, ще видим, ще помислим, още не сме го решили" и като дойде момента "Така г о усетих, така ще се казва" и у ляво. Пламена е много права. Поздрави.
3
1
Пламена M.
Пламена M.
30.03.2017 14:45
Време е да проведеш един сериозен разговор с мъжа си. Все пак това е твоето дете, това е апартамента, в който ще живеете двамата и следващият път, вместо да се криеш и да плачеш, го попитай защо не те уважава. Ако нещата продължават така, не ви виждам заедно.
5
0

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: