Ezine.bg»Споделени Истории»Тийнейджъри»Родителите ми се развеждат, а аз на къде

Родителите ми се развеждат, а аз на къде

Родителите ми се развеждат, а аз на къде
Аз съм на 14 години. Според мен съм малка, а съм изпаднала в сериозно затруднение. Трябва да взема решение като голям човек, а не мога. Дано някой с повече опит в живота ме посъветва.

Родителите ми се развеждат. И двамата искат да ме вземат при себе си.Но според закона, аз трябва да живея при единия, а с другия да се срещам само в определено време.

А аз си ги искам и двамата.Не мога да ги разделя. Те са моите мама и тати. Имали са проблеми,но никога не съм ги приемала за сериозни. И сега развод. Какво да реша ? Обичам и двамата еднакво.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (12)

Изпрати
No name
No name
04.10.2015 15:54
Otidi pri maika ti
0
0
М
М
28.12.2013 20:09
Зависи кого обичаш повече. Но според мен излез си на квартира а те да се грижат за наема и сметките. Бях едва на девет когато ме оставяха сама на квартира. Споко - не е страшно.
0
1
Деси
Деси
29.09.2013 20:31
Щом си момиче е по-добре да останеш при майка си. След време може да имаш проблеми от такова естетво, за които баща ти ще е безсилен да ти даде съвет или да ти помогне. Пък може да си го виждаш всеки ден. Това си зависи от теб. Дръж се! Постарай се да продължиш живота си нормално и не спирай да ходиш на училище, и да общуваш с хора! Успех!
2
0
:)
:)
29.09.2013 19:27
Моите родители се разведоха когато бях на 18. Не успях да реша къде да отида и направих така - 3-4 дни при единия , 3-4 дни при другия. Доста е трудно , но поне съвестта ми е чиста , че не пренебрегвам нито единия , нито другия :) Трябва само да запомниш,че ти не си виновна за нищо :)
0
0
NoxArcana
NoxArcana
26.09.2013 00:28
Бях на 12, когато родителите ми се разведоха. Приех го изключително тежко (момче съм, да поясня) и помня, че не продумвах с дни. Накрая съдията ме остави на баща ми, за което съм му благодарен. Оттогава минаха 6 години и честно казано преживях всичко криво-ляво, но това беше защото просто свикнах с този факт. Съветвам те да не се опитваш да ги спираш за развода. Ако не се разбират, тогава няма смисъл да са заедно, да, дори и заради теб. Ти вече си голяма, ще можеш да ги разбереш. От теб просто се искат здрави нерви и търпение.
0
0
ani
ani
31.12.2012 02:13
Аз съм на 13 а родителите ми се раздадоха когато бях на 5/6г. Сега бащами. Има друга съпруга и дете на 4г.Аз живея при мама защото с нея споделям и си говоря по лесно.
Незнам дали сега са разведени твоите родители но просто.по добре е да си при майка ти...
Успех.:)
0
0
Мариян
Мариян
18.08.2012 00:07
Мъниче идват и такива времена и не разбираш големите
Ако толкова ги обичаш ще ги разбереш,от теб самата зависи дали ще объркаш живота си.Зная че ще е трудно но ме послушай после ще кажеш едно голямо мерси.
Трябва да продължиш естественият си ход без да променяш нищо както до сега трябва да си по силна от всякога знам че е трудно но това е твоята първа стъпка в истинският живот и ако не се пребориш той ще те смаже после ще съжаляваш но запомни от мен времето никога не отброява назад то върви само напред и ако допуснеш грешка няма как да я поправиш
Моля те стегни се някога и аз бях в това положение и нямаше кой да ми каже взех грешното решение оставих се на болката на хауса който цареше
Трудно е да взимаш решения на тези години и още по трудно ако си намислила нещо глупаво
трудно е да вървиш по правият път но си заслужава продължи естественият си начин на живот и остави нещата сами да се допълват между родителите ти това ще отмине дали е както го искаш или не то ще се случи
2
0
анонимен
анонимен
23.08.2011 23:11
Може да ти е трудно сега да си го представиш, но ще ви е по-добре и на тримата, ако всеки от тях поеме своя път. За едно дете най-важното е да има щастливи родители. Моите се разведоха по-късно и винаги съм съжалявала, че не се разведоха по-рано. Защото е много тежко и натоварващо да слушаш скандали и крясъци постоянно около себе си докато растеш. Така че може и по-зле да е. Избери този, който е по-отговорен към теб, а не този, който те глези най-много.
1
0
анонимно
анонимно
01.08.2011 15:23
Аз също съм на 14 и по - добре отиди при майка ти защото с нея може да говориш по - добре. И моите родители май са на прага на това и ми омръзна.
0
0
Марго
Марго
21.11.2010 22:01
Здравей.
Аз ще говоря от опит. Моите родители се разведоха преди 16 години, когато бях на половината на твоята възраст. Най-важното след развода е двамата да останат в добри отношения и да живеят в един град. Ако тези две неща са изпълнени, разводът ще ти се отрази възможно най-малко травмиращо и ще можеш да се виждаш и с двамата, когато поискаш. При мен беше така и никога не съм усещала липсата нито на единия, нито на другия. Докато те те обичат и ги виждаш често, всичко ще е наред.
0
1

Рейтинг

3.7
Общо гласували: 3
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: