Ezine.bg»Споделени Истории»Тийнейджъри»Не мога да се разбера с родителите си ...

Не мога да се разбера с родителите си ...

Не мога да се разбера с родителите си ...
На кратко да ви разкажа моята история. Когато бях на 4 баща ми отиде в Испания, а когато бях на 7, тогава мама отиде при баща ми. Естествено трудно ми беше на тия години да се чувствам щастлива сред приятели. Сега съм на 13.

Но родителите ми са още там. Имам сестра, която е на 17 и учи в друг град. Живея сама. Та, проблемът ми с родителите ми е, че колкото и добре да се държа с тях, те не го оценяват.

ПРИМЕР :Говирим си по скайп и им се усмихвам и баща ми вика: Какво се усмихваш, ма ?. С мама се разбираме добре, но тя винаги защитава баща ми. Чувствам се самотна, неоценена и обидена. Аз изобщо не мога да ги позная.

Вече ми е все едно дали ще са тук или там. Изкарвам добри оценки. Имам само една 3 и една 4, другите само 5 и 6. Опитах се да открия проблема при мен. Реших да се променя. Промених се. Но още няма ефект. Дайте ми съвет. Родители, към вас се обръщам.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (7)

Изпрати
Aysun
Aysun
29.09.2011 20:19
Благодаря на всички. Наистина ми помогнахте освен Стан. Човече той ми е Баща. Няма как да отида и да му кажа "Смешник". Поне аз не бих. Анонимен, наистина се замислих на твоя коментар. Баща ми не е келеш и си има образование. Но наистина той отиде с мисълта за бърза печалба в чужбина. Имам най-искрените и забавни приятели в света! Благодарение на тях, цял ден усмивката ми е залепена на лицето. Образованието ми е супер, освен математиката. Да, разчитам само на себе си. Пак ви казвам, искрено ви благодаря .
0
0
анонимен
анонимен
23.08.2011 23:17
Родителите ти са големи егоисти. По-добре ще ти е без тях. Изглеждаш много разумно и добро момиче, разчитай само на себе си и няма да сбъркаш. Баща ти звучи като келеш без образование, отишъл с надеждата за бърза печалба в чужбина. Гледай си образованието и ще станеш много повече от тях и ще бъдеш щастлива. Подбирай приятелите си и всичко ще е наред, ще има кой да държи на теб и да се грижи за теб.
0
0
Nadq
Nadq
28.05.2011 22:55
Можеш само да си затваряш очите и да ги търпиш, друг избор нямаш.
0
0
Aysun
Aysun
06.05.2011 19:06
А и забравих да ви спомена и за голямата ми сестра. Тя е на 17 и когато се ядосва на мене и веднага ме изклюкарва на мама и тати по нета. И после разбира се наказание (за мен). А когато аз я изклюкарвам на тях, ми казват: ми, какво да направя, вие винаги се карате. Имам чувството, че съм направо от друга планета.
0
0
199615
199615
05.05.2011 22:39
Според мен, ти не си виновната.
0
0
Aysun
Aysun
03.05.2011 17:32
Благодаря, Ерика. Да, има. Баба и Дядо. Баба само ми готви и толкова, друго нещо не прави. И със сигурност моите деца ще живеят с мен, независимо аз къде ще съм в бъдещето. Няма да допусна тяхното детство да е така, както е моето.
0
0
Ерика
Ерика
03.05.2011 16:35
Учудвам се, че момиче на 13 години може да живее сам-самичко и да се оправя само със сметките и с домакинството. Това в другите европейски страни и в Америка не само, че не е разрешено, но е и наказуемо от закона. Такива деца като Вас биват изпращани от младежките служби в приемно семейство, а срещу родителите се завеждат дела, че не изпълняват както трябва задълженията си спрямо децата си. Наистина ли няма никой възрастен роднина наблизо, който да Ви помага, да Ви защитава в случай на нужда и да Ви съветва от време на време ? Човек не може да си избира родителите, но в случая аз просто не мога да си представя, как могат да оставят такова малко момиче да живее сам-само в България. Сигурно те се блъскат на много тежка работа, изтормозени са и на тях сигурно никак не им е до усмивки. Опитайте се да бъдете зряла и разумна, въпреки крехката си възраст, четете повече книги, класиците и книги за здравето и за дома, гледайте си училището и внимавайте с какви хора общувате. Бог да Ви пази и дано поне Вашите деца да имат по-нормално семейство.
0
0

Рейтинг

5
Общо гласували: 2
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: