Защо става така

Защо става така
Здравейте! Ще ви разкажа за моя проблем, който ме тревожи от 3 години насам.

По принцип уча винаги по много, винаги изпълнявам всички домашни и уча всички уроци, но дойде ли време за изпитване или контролно, правя глупави грешки и не получавам оценките, които смятам, че заслужавам.

А ако е изпитване, когато ме посочат, забравям всичко, което съм учила, сякаш никога не съм отваряла учебник.

Понякога, когато се случи така и не успея да си спомня много от урока, всичко започва да се върти като на лента пред мен. Тогава имам чувството, че ще припадна, защото много хора от класа ми започват да ми се подиграват и изобщо всичко става повече от ужасно.

На края не съм отличничка, въпреки, че си уча редовно и не съм мързелив човек.

Това почти същото се случва и на най-добрата ми приятелка. Тя също учи много и пише редовно всичко, което се изисква от нея, но въпреки труда и, не получава оценките, които заслужава.

Това е от притеснение. Правим тъпи грешки и нямаме само хубави оценки. :cry:

Питам се дали можете да дадете някой съвет как да не се притесняваме и да оправим успеха си, докато е време ?

Също така си мисля, че може това да е под влияние на някой човек. Възможно ли е такъв човек, който ни завижда примерно, да ни проваля и да ни прехвърля отрицателната си енергия ?

Моля за отговори! Благодаря предварително!
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (8)

Изпрати
Звиран
Звиран
03.08.2016 16:14
Алкохол. Помага за притеснения всякакви
0
0
А
А
12.01.2015 09:21
И аз съм така. Уча в МГ Варна. Всички ми казват, че 5 е добра оценка по мат., но на всяко контролно или 16+9=27, или неправилен чертеж, или невидяна задача и т.н.
1
0
аноничметУ
аноничметУ
10.11.2012 19:05
и аз съм така...
0
0
НБ
НБ
25.10.2012 17:46
Казваш,че проблемът е от 3 години.Нещо се е случило преди 3 години или си в ново училище?Не са най-важни оценките,по-важни са знанията,които имаш.Повярвай в себе си и ако наистина учиш,в един момент това няма как да остане скрито.Като натрупаш по-вече знания,ще дойде и самочувствието.Както казват хората,пилците се броят на есен.Познавам много отличници в училище,които за съжаление по-късно не се справят блестящо в живота.Така също и други,които са били притеснителни като малки,но после изграждат характер и самочувствие и успяват.Затова наблягай на натрупването на повече знания,защото количественото натрупване води до качествено изменение.
0
0
anonimka
anonimka
16.10.2012 20:42
И аз съм така!!! Но аз винаги съм си била така!!!
0
0
Morena
Morena
01.02.2012 16:07
И аз съм така обаче при мен е от няколко месеца...
може би се дължи на неувереност в себе си, а не чак толкова колко добре си научил материала.Защо стана така при мен, а бях уверено момиче, а сега се съмнявам в това, което съм научила дали е така и ми се губят моменти от материала, изпадам в паника направо.. :( уплаших ли се, самочувствието ли ми падна.. не знам.

''Също така си мисля, че може това да е под влияние на някой човек. Възможно ли е такъв човек, който ни завижда примерно, да ни проваля и да ни прехвърля отрицателната си енергия ?''
----------------------------------------
Едва ли по-скоро проблема е само в теб.
0
0
Линда
Линда
26.01.2012 19:43
Според мен е необходимо да подобрите самочувстието си и да изградите в себе си твърда убеденост, че когато Ви изпитват или Сте по един или друг начин в центъра на вниманието, Вие можете да покажете без никакво съмнение само най-доброто от себе си и да овладеете чувството за неудобство или притеснение. Има психологически книги по въпроса, потърсете, прочетете, работете над себе си и се усъвършенствайте. Животът е постоянна борба и самоусъвършестване, победете страха си при изпитване и вярвайте в себе си!
0
0
нета-портер
нета-портер
25.01.2012 18:11
Може би това просто ви е късметът :(, но опитайте се да промените това. Има начини ;) ...
0
0

Рейтинг

4.5
Общо гласували: 6
54
41
31
20
10
Дай твоята оценка: