Ezine.bg»Споделени Истории»Моята Драма»Изпитвам чуждите болки и питам защо

Изпитвам чуждите болки и питам защо

Изпитвам чуждите болки и питам защо
Здравейте, аз съм само едно момиче на 15 г. Защо всички вие сте толкова лекомислени? Жените защо се жените за пари ? Момчетата или мъжете защо мислите че момичетата мислят само за секс. Защо светът е толкова черен ? Защо се подиграваме на бедните и нуждаещите се?

Защо се радваме на чуждото нещастие? Защо живеем като виждам че няма никакъв смисъл в съществуването на хората ? Толкова много защо. . Къде е любовта истинската ? Къде е щастието? Моля ви, отговорете на въпросите ми, защото не мога да живея така. Да изпитвам чуждата болка . . не мога
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (7)

Изпрати
Анджелина
Анджелина
23.09.2013 01:30
За съжаление осъзнаваш нещата много истински,но пак за съжаление това е от възрастта в момента си много чувствителна и си вложила тази чувствителност в истините от живота.Хората грешим и понякога може да ти се струва че няма смисъл да сме на тази земя ,но след време ще погледнеш по егоистично на нещата и ще осъзнаеш ,че това да създадеш едно свое малко чудо е дстатъчна причина да си на тази земя.Че има много неправда има,глупави сме и сами сме си го направили.Само след две -три години ще видиш живота и в по гаден аспект.Радвам се че има хора на твоята възраст които виждат нещата и дори това е достатъчна причина да съществуваме!Ти си причина родителите ти да живеят помни го винаги когато се натъжиш за чуждата болка.
2
0
летс денс
летс денс
22.09.2013 11:44
Тъкмо вчера си мислех за това. Много хора са като теб, ама много. И аз бях такъв, всесе чудех за отговорите на тез въпроси. И като ги открих, си казах:
-2 години са чудя за отговорите, а като ги открих , те били изключително тъпи."
Така е, защото всеки човек е отделен и другият не може да му повлияе лесно. И затова става така. Аз лично си всех Нинтендо уий и убивам времето така. Няма смисъл да се чудиш. Ама ще ти споделя нещо- за да разбереш нещо, трябва да го отречеш,а след това да го приемеш, да го отречеш отново и накрая отговора сам ще се разкрие.
0
0
sam_
sam_
20.09.2013 21:27
не светът е ужасен а ние хората ние си причиняваме болка, има сякакви хора на този свят и в бъдеше от много ще бъдеш разочарована но такъв е светът има и добри и лоши хора, а това тебе не трябва да те разтройва. явно щом изпитваш болката на отсрещния човек значи си състрадателна и аз донякъде съм такава, опитай се да си подредиш мислите понеже от разказа ти разбрах, че си бая объркана.
0
0
Mixail
Mixail
19.09.2013 23:18
Много депресирани мисли ... ти си само на 15 ебаси :/. Я се стягай в кръста ! :)
0
0
Sam
Sam
19.09.2013 22:26
Здравей момиче. Ще започна отговорите подред.
„Защо всички сте лекомислени?” е неправилно зададен въпрос. Не всички са лекомислени. Някои наистина са, но други не са. Обмислят много добре постъпките си и успяват. И въпреки всичко рано или късно и тия дето не са лекомислени постъпват лекомислено. Ти също ще го направиш – искаш или не. Това е в човешката природа. Важното е посоката на движение да не е лекомислието.Със сигурност не всички са такива. Ти също може да не си лекомислена. Избора е твой.
„Защо жените се женят за пари?” Отново отговора е - не всички са такива. Има и още един отговор. Жените са си такива и това не е лошо. Природата е заложила в женското мислене нагласа да съхрани поколението. Парите не са най-важното нещо в живота, но и без тях не може. За съжаление парите осигуряват голяма част необходимото за физическия живот на семейството. Да се ожениш без да обмислиш финансовото състояние на бъдещия съпруг е много рисковано – и за щастието и за оцеляването на брака. Не пренебрегвай този въпрос. Не е маловажен.
„Защо светът е черен?” Светът е като денонощието – има светла част има и тъмна част. През тъмната ние спим, а през светлата се радваме на светлината и вършим добри дела. Погледни на светлата част от живота. Погледни хубаво около теб и ще ги видиш, че живота е прекрасен. Има много неща, на които може да се порадваш. Огледай се!
Не всички се радват на чуждото нещастие, не всички се подиграват на нуждаещите се и т.н.
А за смисъла на живота ще трябва сама да си отговориш. Това е въпрос, който хората си задават от както съществува живот. Някои намират смисъл в работа, други в безразборни връзки, като ги нарича любов, трети в пиенето, в наркотиците, в пушенето. Някои го намират в по-висша сила, наречена Бог. Какъв е смисълът на твоя живот ти ще решиш. Всеки човек се ражда с определена цел и мисия в този свят. Всеки има място определено за него и за да се чувства добре трябва да го намери. На чуждо място човек не се чувства добре. Просто трябва да намери своето. Не го виждаш? Започни да правиш това, което е необходимо и това, което е близо до теб. Огледай се и ще видиш че има много работа, която няма кой да свърши. Свърши я. Направи това което трябва. Общувай с хора, които се радват на светлата част от живота. Ако трябва си смени приятелите, които гледат само тъмнината и ще видиш, че ще започнеш да се чувстваш по-добре. Да, тъмната част от денонощието няма да изчезне, но ние тогава спим – не я гледаме. Не я гледай и ти. Повярвай – има ден!
2
0
MK
MK
18.09.2013 22:56
Защото просто е така. Това са хората. Любовта... може би съществува, но само за красивите и богатите. Като и при тях не трае дълго. А защо живеем ли? Може би защото хората около нас, особено родителите ни, са инвестирали прекалено много време и усилия в оцеляването ни и ще е загуба, ако умрем. Иначе всичко е тъпо и безсмислено, браво, че си го разбрала толкова рано.
0
0
Хихи
Хихи
18.09.2013 20:09
Здравей! Колкото и да е странно, аз съм на 12 и съм по абсолютно същия начин. И аз изпитвам болката на другите, плача заради другите, те ме нараняват, аз плача, но нищо не им казвам. Аз мисля, че това просто си е до човек. Радвам се, че открих още 1 човек, който разсъждава като мен! (мечка)
1
0

Рейтинг

4.6
Общо гласували: 5
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка: