Ezine.bg»Споделени Истории»Моята Драма»Свекърва ми е ужасен човек и не мога да я търпя

Свекърва ми е ужасен човек и не мога да я търпя

Свекърва ми е ужасен човек и не мога да я търпя
От едно определено време насам чета историите в сайт-а и откривам искреността и честността на хората, които публикуват историите си тук. В съответствие реших и аз да публикувам своята, като предполагам, че доста жени имат моя проблем. Е нека започна така:

Преди около 4 години се запознах с приятеля си, вече може би и малко повече. Самата ни връзка започна доста нестандартно, но пък за сметка на това, беше невероятно усещане. . . Обича ме, подкрепя ме във всяко мое начинание, има ми 100%-тово доверие, отдава ми необходимата ми свобода, не ме ревнува (или поне не явно).

Помага ми във всичко, изключително разбран и работлив човек е, мога да изреждам суперлативи за него чак до утре . . . Мъжа мечта! Когато се запознахме беше "нощна птица", в последствие започна да усеща, че е време да се укроти и да създаде семейство. Започна да прави ремонти и да мисли за семейство с мен, деца и т. н. , и т. н.

И след хубавата розова приказка идва и неприятното. . . неговата майка. Тя е пълна противоположност на него- злобна е, завистлива, мързелива, присмехулница, груба, алчна, използвачка, простовата, не е никаква домакиня-не чисти, не готви, не пере, не поддържа дома, а на всичкото отгоре и близо 5 години безработна. Изцяло лежи на раменете на сина си. Винаги тя е повече от всички, винаги е по-умна, по-добра в това или онова...тя винаги е НАЙ.

Когато се запознахме, постъпих изключително деликатно към нея, защото като всяка жена зная, че ако не се разбираш с майката, е трудно и да се разбираш със сина ѝ. Винаги, когато бях у тях готвих, подреждах, сервирах, после измивах и т. н. На нея ѝ беше страхотно, но започна да ме приема като слугиня. Лежеше и ми нареждаше:

"Донеси ми това, че не ми се става";"Донеси ми онова, че си гледам филма". В един момент ми писна и спрях да правя каквото и да е. Е това беше връхната точка- тя ме намрази, вече не ѝ бях изгодна. Не ѝ стигаше, че гледам сина ѝ, трябвало да гледам и нея.

Една вечер ние се готвехме да излизаме и аз започнах да гладя намачканите му дрехи, а тя ми стовари цял куп нейни дрехи под претекст, че така или иначе гладя, да съм изгладила всичко.
Постоянно иска пари от него за какво ли не, а нали му е майка и той не ѝ отказва нищо.

А тя, неблагодарницата само му говори срещу мен, как аз съм щяла да го оставя, защото съм била млада (имаме 8 години разлика) и съм щяла да си намеря друг, а той щял да си ходи стар ерген. Постоянно ги говори някакви такива безсмислени!

Е все по-често той ми заговаря за съвместен живот и брак, а аз все по-често се замислям как ще оцелея с нея ? Няма вариант да живеем отделно, защото ще трябва да ѝ плащаме сметките, трябва да ѝ даваме пари за храна и т. н. , а тя изрично отказва да работи. Не можем да си позволим да плащаме сметките на две къщи.

И така тя ще си живее с нас . . . Ще си я храним и прочие, но каквото и да направим винаги би било недостатъчно за нея.
Като не стана с добро, се опитах просто да мълча. Само я поздравявах, когато съм у тях и приключвах до там, но и това ѝ бе неугодно.

Просто не знам как по друг начин да постъпя- не стана с добро, не стана и с лошо.
Въпреки всичко обичам сина ѝ повече от всичко и не мога да се откажа от него с лека ръка. Моля ви, скъпи хора, дайте ми съвет как да постъпя? Стигнах до извода, че трябва да избирам между това да бъда с него и майка му или без него.

Ако някой има опит с кофти свекърви, нека сподели опит, моля ви!

Благодаря, че отделихте време и за моята история!
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (43)

Изпрати
Роси
Роси
13.03.2016 22:28
Най-добре е когато свекървата и снахата се уважават. Съжалявам, че при вас не е така. Лесно е да се дават съвети, но трябва да се помни, че и снахите стават свекърви някой ден!
0
0
kalina
kalina
24.02.2016 09:54
oh kvo davi kaja svoeto 4uzdo nestava i 4ujdoto svoe takae i taka 6tee
0
0
sss
sss
24.11.2015 19:18
Аз имах същата. Накрая се разделихме заради нея. Тя го накара да избира. Избягвай я. Няма смисъл да си вгорчаваш живота. Макар, че нашта го викаше и казваше ела сам.
5
0
ваня
ваня
23.11.2015 18:45
Говори ли с него относно майка му?Какво е неговото мнение?
0
0
анонимно
анонимно
21.11.2015 22:43
Ще си остане за цял живот явно. . свекърва срещу снаха и мъжа по средата. И аз имам проблеми със свекърва ми и оправия няма просто. Тя винаги иска да е отгоре!
2
0
валери
валери
05.09.2015 20:19
Ако те обича ще избере теб,ако не - раздели се с него,защото е мамино синче,а такива не градят семейство . Не уважавай нея,а себе си преди всичко.
6
0
Анна
Анна
12.08.2015 20:34
Ами изнасяйте се. Какво се чудиш? Защо трябва да и плащате сметките? Как така отказва да работи- да не е в инвалидна количка нещо? А този твоя мъж щом си я търпи сега така ще е и в бъдеще. Да се оправя да не е малка. Гледайте я когато в неспособна сама да се гледа. Затова толкова много разводи има- заради връзката между българската майка и нейният син!! Хахаха цирк
17
1
Христина
Христина
02.07.2015 20:57
Ами дайте да си захвърляме родителите,когато не ни е изгодно,ама и детето недей да молиш да ти го гледа,а ти да градиш кариера.Твоята майка да не е нещо повече?Нямаш елементарно уважение.
1
32
ваня
ваня
23.11.2015 18:57
Христина,Вие свекърва ли сте?Трябва да има уважение и от страна на родителите,не само младите да се подчиняват!И двете страни ако желаят могат да помагат (за гледане на дете)Аз лично бих помогнала на сина ми и съпругата му с каквото мога (без да го изтъквам).И най-вече без да се натрапвам,само ако те желаят моята помощ!
8
0
ralica
ralica
27.06.2015 14:26
Mladi i stari ne moje da jiveqt zaedno
21
0
Силвия
Силвия
04.03.2015 21:05
Абе Христина, остаряването едва ли е свързано със злобата и мързела на жената.
9
0

Рейтинг

4.2
Общо гласували: 6
53
41
32
20
10
Дай твоята оценка: