ezine.bg»Споделени Истории»Любовни връзки и истории»Искат да ни разделят заради религиите ни

Искат да ни разделят заради религиите ни

Искат да ни разделят заради религиите ни
Привет на всички.
bВероятно са банални такива истории, но за мен си е проблем. Името ми е Неджля и съм на седемнадесет години. От София съм. От година вече съм с приятеля си-Калоян. Главното нещо, за което споделям тази история е, че аз по националност съм туркиня, а той-българин и заради това постоянно се карам с родителите ми, които са много против тази връзка.

Те едва ли не мразят момчето, само защото е българин. Не го познават, не желаят да се запознаят с него каквото и да казвам. Естествено, че съм говорила с тях, но не искат да разберат, да приемат и т. н. Всеки ден ми е мъчно, само това ми е в главата.

Като цяло родителите ми много си промениха отношението към мен, не гледат на мен като на човека от преди година, тоест преди тази връзка. Заплашвали са ме, че ще си патя от тях, ако не прекратя това с Калоян-и всичко това заради това, че съм туркиня и следователно трябвало да съм с мюсюлманин.

Тъжно ми е, че все още има разделение между турци и българи и точно това пречи в случая на връзката ми с човек, принадлежащ на друг етнос и религия(към българите и християните в случая ). . . . . .

Знам, че мнението на майката и бащата са важни и човек трябва да се вслушва, но аз съм щастлива с Калоян и не желая да се откажа от връзката ни заради остарели разбирания, но просто ме боли, че не ме подкрепят и че един вид за тях това е предателство. Бих се зарадвала много, ако ми дадете съвет какво мога да сторя повече, за да започнат да се оправят нещата. /b
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (12)

Изпрати
galq
galq
25.12.2013 19:17
Миличка,аз съм на твоя хал вече четвърта година даже и дете имам,живеем без брак.Бъди сигурна че живота ти ще стане по страшен от тъмнина,ако си близо до родителите си и оттам до неговите.Ти единствено ще живееш добре с него ако си много далеко от всички иначе живот за теб и него няма
3
0
...
...
25.12.2013 00:31
Според мен родителите ти нямат право да искат това от теб след като си родена и издрастнала в България... щом са избрали това място за теб не би трябвало да те отказват от това да имаш връзка с християнин... та тук повечето са такива.. според мен трябва да им кажеш че ти живееш в България и хората са християни и трябва да им кажеш че те са избрали да живеят сред такива хора... обясни им че това е нормално и няма смисъл да се противопоставят защото аз съм сигурна че ако не е Калоян ще е някой друг също християнин... не знам точно как да ги убедиш но не са прави в случая... Успех ти желая :)
4
0

Рейтинг

5
Общо гласували: 2
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: