Пролетта е тук и пазарите отново изобилстват от любимите ни пролетни храни. Зелена салата, спанак, левурда, лобода, киселец, коприва, са само част от вкусните и полезни зелении, които ще видите на всяка сергия.
Сред всички тях заслужено място заема и пресният чесън, който е изключително ароматен и вкусен.
Зеленият чесън е предпочитана добавка в много салати, баници, оризови ястия, яхнии, ястия с агнешко. Само 2 стръка от него ще направят много специална и свежа дори и най-простичката гозба.
Освен заради кулинарната си стойност пресният чесън е желан и заради своите лековити свойства. Казват, че той е не по-малко ценен от чесъна на скилидки.
Надникнете в галерията ни, за да видите някои от най-важните ползи на пресния чесън. Вече имате достатъчно причини да го похапвате повече тази пролет!