Ezine.bg»Статии»За Дома»Готвене и Хранене»Картофи с наденица в йенско стъкло

Картофи с наденица в йенско стъкло

Картофи с наденица в йенско стъкло
Компактен комплект четка с лопатка-1%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Компактен комплект четка с лопатка
3.00 лв.
2.98 лв.

Лятно време не ни е много до това да ядем тлъсти меса, пача, туршии, кисело зеле, наденица и т.н. Наблягаме на свежите сезонни салати, постните ястия и плодове. Което си е напълно в реда на нещата.

Макар че тук ще ви предложим именно рецепта с наденица. Нейното количество обаче ще бъде далеч по-разумно за летните горещини.

Освен това ще я приготвим с пресни картофки - такива, които трудно ще намерите зимно време. А най-хубавото е, че към подобно ястие можете да добавите и пресни зелении по избор - копър, магданоз и т.н. Ето как да приготвите наденица с картофи с йенска тава.

Картофи с наденица в йенско стъкло

Необходими съставки: 20 бр. картофи (от онези малки пресни картофки, които стават бързо и имат прекрасен вкус), 1 наденица (сурова и ароматна наденица, а не пушена наденица), 1 с.л. олио, сол и и черен пипер - на вкус, 2 стръка пресен чесън с перата, по желание ситно нарязани копър и магданоз.

Начин на приготвяне:

Картофите се измиват под студена течаща вода. Тъй като са пресни, не е необходимо да ги белите, но старателното им измиване е задължително. Можете да ги огледате и да нямат развалени участъци, които да премахнете.

Картофи в наденица

Изсипете измитите картофи в йенска тава, добавете олиото, сол и черен пипер на вкус и ги разбъркайте добре. Долейте им малко вода и поставете йенската тава във фурната.

Подсещаме ви, че в никакъв случай не трябва фурната да е предварително загрята, защото стъклото на съда ще се пукне. Пуснете печката на 200 градуса едва след като сте поставили тавата в нея.

Времето на печене зависи от размера и вида на самите картофи. Когато започнат леко да поомекват, добавете към тях ситно нарязаните пера на чесъна, разбъркайте и отгоре поставете нарязаната на кръгчета наденица.

Върнете във фурната, докато наденицата се зачерви и я обърнете да се запича и от другата страна. Когато всичко е готово, го извадете от фурната и по желание поръсете ястието със зелените подправки. Лесно, бързо и вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest