ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Диети»Диета с кисело мляко и ябълки

Диета с кисело мляко и ябълки

Диета с кисело мляко и ябълки

Стремежът към идеалната фигура е познат на почти всеки човек. Независимо от причините за сваляне на теглото, то в повечето случаи диетата е най-прекият път към осъществяване на тази цел.

Диетите са режими на хранене, при което се изключва консумацията на определени продукти и се придържа към определен принцип на прием на хранителни вещества.

Днес съществуват многообразие от различни диети, при които се акцентира на определен продукт или продукти и специфичен режим на хранене.

В зависимост от поставените цели, можете да разберете диета за вашите предпочитания и нагласи. Диетата с ябълки и кисело мляко е режим, при който целта е бързо сваляне на килограми. Той е драстичен и не е препоръчителен за всеки.

Специфичното при диетата с кисело мляко и ябълки е, че тя се спазва едва 2 дни. От третия ден нататък можете да преминете към обичайните си хранителни навици.

Важно е обаче да ограничавате мазните и високовъглехидратни храни дори след това. При желание можете да редувате диетата през интервали от време.

Ето в какво се състои диетата с ябълки и кисело мляко:

За нея са ви необходимо общо 1 кг ябълки. Първият ден се храните само с тях, като разпределите количеството така, че да ви стигне за всяко хранене от деня. Можете да пиете и вода с лимонов сок, но това е всичко, което можете да консумирате през първия ден.

Отслабване с ябълки

Вторият ден можете да ядете само и единствено кисело мляко. Максималното допустимо количество е 1 кг нискомаслено кисело мляко, което да разделите на порции през целия ден. При жажда можете да пиете вода с лимон.

Едно от важните условия на диетата е да не смесвате консумацията на ябълките и киселото мляко. Двата продукта трябва да се приемат поотделно, за да имат оптимален ефект.

Друго важно условие е да не продължавате с диетата повече от два дни, тъй като това ще повлияе негативно на вашия организъм. Ако искате да удължите ефекта от нея, то можете да я приложите отново след известно време.

Трябва да се има предвид обаче, че тази диета с ябълки не е подходяща за хора със стомашни проблеми. Също така е желателно да се обърнете към диетолог преди да предприемете каквато и да е диета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest