ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Фитнес»След фитнес пийте мляко

След фитнес пийте мляко

Силова тренировка
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
Практичен аксесоар за вашия дом:
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
79.00 лв.
Виж ››

Млякото е една от незаменимите храни за бодибилдърите. За по- голям мускулен растеж и красиво тяло всеки човек трябва да спазва правилната диета. Както обаче трябва да гледа в една храна, за да се квалифицира тя като правилна.

Първо и най-важно да споменем протеиновия фактор. Като стане дума за храна, бодибилдърите нямат много голям избор. Има чисто месо, риба, яйца, ако не ядете нищо от посочените, значи диетата ви не струва. Да не говорим за всичките полезни качества, който пропускате.

Пиенето на мляко след силови тренировки във фитнеса е суперполезно. Млякото е свързано с натрупване на повече мускулна маса и загуба на повече мазнини в сравнение с консумацията на захар-базирани енергийни напитки.

Лекари от McMaster University установили, че жените, консумиращи по 2 чаши мляко след силови тренировка със свободни тежести имат значително по-добри резултати.

Подобни резултати се наблюдават и при мъжкия пол.

Мляко

В рамките на три месеца екипът наблюдавал млади жени, непровеждали до тогава силови тренировки. След всяка тренировка част от жените консумирали 500 мл обезмаслено мляко, докато останалата част - сходно изглеждаща, но базирана на захар енергийна напитка.

Жените, консумиращи мляко, наддали сравнително малко тегло и то главно заради баланса натрупване на чиста маса/загуба на мазнини. Най-голямо увеличаване на силата било установено относно мускулите на горната част на тялото.

Силовите тренировки обикновено не са типичен избор на спортуващите жени, но за сметка на това са свързани със здравни ползи като усилване на силата, костната издържливост и подобряване на метаболитните параметри.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest