Най-честите кожни проблеми през есента

грижа за кожата през есента

Лято. Слънце, морска вода, тен. Въпреки приятния бронзов загар, който сме постигнали, след лятото кожата ни определено има нужда от възстановяване. Всеки сезон има и специфики – и се отразява различно на кожата. След лятото, при което обикновено кожата не е толкова суха, идва и захлаждането.

Именно през по-хладните сезони кожата ни започва да се изсушава. Точно през тях обаче е най-важно да не го допускаме. Това означава, че още в края на лятото се нуждаем от интензивна хидратация и ежедневно подхранване.

Симптомите на сухата кожа са познати на всички – сърбеж, напукване, в екстремни случаи може да се стигне дори и до разраняване. Важно е да се грижите не само за лицето си – освен по него, изсушаването е най-интензивно и на ръцете и по краката.

Друг минус на есенните месеци за кожатарозацеята се засилва. За нея са характерни зачервявания по кожата. Негативно я повлияват не само асгресивните ниски температури и вятъра, а и климатиците и постоянната смяна на температурите. Изберете качествена серия, насочена специално за лечение на розацея – обикновено такива продукти се предлагат в аптеките. Наблегнете на медицинска козметика.

атопична кожа

Дерматитите също са кожни проблеми, които се обострят през есента. Отново, причина е захлаждането и по-ниската влажност във въздуха. Всички, които страдат от това кожно заболяване са наясно със симптомите – сърбеж, петна, обриви, сухота. Не само кожният, а и себорейният дерматит се обостря със захлаждането. Затова именно през тези сезони е важно да използвате подходящата козметика – не само бяла, а и измивна. Трябва да избягвате агресивни шампоани, сапуни и душ-гелове. За дерматитите най-добре действа медицинската козметика.

През есента чувствителната кожа може да остане ще по-чувствителна. Това означава, че трябва да се погрижите за интензивна хидратация и успокояване. В случай, че мястото, на което живеете е ветровито, то тогава изберете специален колд крем, който е създаден именно за защита от такива атмосферни условия, както и от студ.

Използвайте бяла козметика не само вечер, а и сутрин – задължително на добре почистено лице. Избягвайте и изсушаваща декоративна козметика – не се препоръчват гримове, които съдържат алкохол в състава си, избягвайте и силно матиращите формули.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати