Седем стъпки за красива и сияйна кожа през зимата

Почистване на Лицето

Лятото си отива, заедно с хубавите спомени и лекият загар. Есенно-зимният период носи както нови усещания, така и студени дни. Те са способни да изсушат и напукат кожата ви. Периодът определено е опасен за всички. Главни врагове на кожата през периода са недостатъчната влажност на въздуха и постоянното стоене в отоплени помещения.

Най-уязвимото място през студените дни е лицето. То поема всички удари на времето. Именно през този период трябва да отделите особено голямо внимание на кожата на лицето си и да го подготвите за предстоящата зима.

Тук ще намерите няколко съвета за това как да останете привлекателни в това опасно за здравето и външния ви вид време. Трябва само да следвате няколкото важни стъпки:

Хидратация на Кожата

Стъпка 1 – Средствата и методите за грижа на кожата трябва да се сменят още преди началото на много студеното време. За целта е най-добре да се консултирате с професионален козметик за средствата, които са подходящи за вашия тип кожа. Подобна смяна на продуктите трябва да се прави поне веднъж годишно.

Стъпка 2 – За да е красива кожата отвън, е нужна и грижа отвътре. Намалената влажност на кожата през зимата налага прием на много вода. Трябва да се ограничи приемът на напитки, съдържащи кофеин и алкохол, тъй като те способстват за обезводняването на организма.

От особена важност е и правилното хранене. Имайте предвид, че мазните храни, голямото количество захар и сложните въглехидрати не са от полза за вашия организъм. Заложете на повече плодове и зеленчуци, пълнозърнест хляб и витамини.

Стъпка 3 – През този сезон овлажняващите козметични средства трябва да се сменят с козметика, в чийто състав влизат различни растителни масла. Те тушират усещането за суха и обтегната кожа. Подобни кремове се използват поне два пъти на ден.

Нанасяне на Крем

Стъпка 4 – Изсушената кожа се нуждае от редовен пилинг. Той се прави поне веднъж седмично, за да се избавите от горния слой мъртви клетки. Ако кожата на лицето ви не понася пилинг маските и измиващите гелове, то можете и сами да приготвите маска с мека формула от продукти, които се намират във всяка кухня. Може да си направите морковена, медена или яйчена маска.

Стъпка 5 – Защитните кремове се използват и през зимата, особено тези за лице. Зимното слънце и блясъкът му, отразен от снега, действа на кожата така, както и през лятото.

Стъпка 6 – Кожата на лицето трябва да е безупречно чиста. Гримът трябва да се отстранява напълно, а овлажняващият крем да се нанася както на лицето, така и върху шията и деколтето.

Стъпка 7 – Водопроводната вода допълнителни изсушава кожата на лицето, особено ако тя е изключително нежна. За целта се използват средства, които не трябва след нанасяне да се отмиват с вода (като тоалетно мляко) или отвара от билки, с която да се измива лицето всяка вечер.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати