Ето защо жените са започнали да обезкосмяват краката си

обезкосмяване

Факт е, че много мъже продължават да отхвърлят идеята за поставен силикон, независимо дали касае бюста или устните ни или където и да е. Те твърдят, че обичат естественото. Но ако се замислим над този въпрос чисто по женски, това би означавало да не премахваме дори и космите си. А разликата между допира на гладко обръснат или епилиран крак и тази между "космясалия" си е направо "очедопирна". И вероятно на същото мнение са и мъжете, независимо какво твърдят.

Знаете ли обаче защо жените са започнали да обезкосмяват краката си? Надали от чудене и маене какво да вършат през свободното си време. Ето я истинската история около възникването на идеята съвременните жени да са с гладки крака или поне това, което се знае от писмените документи.

Самият процес по обезкосмяването е съществувал при мъжете от времето на пещерния живот. Причините да се бръснат са били религиозни, социални, културни и не на последно място- хигиенни.

От запазили се антични статуи и картини от времето на Средновековието може да се съди обаче, че и жените са се обезкосмявали. Поне видимите части, а те не са били много.

Но манията да се бръснат женските крака идва в момента, когато настъпва Втората световна война. Преди започването ѝ вече са били открити найлоновите чорапи (за ликра е все още рано да говорим), както и желанието, което те предизвикват в мъжете, гледайки ги и предчувствайки нежния допир до женските нозе. Но войната си е война и сексът и желанието за него остават на заден план, когато става въпрос за оцеляване.

бръснене на крака

Защото става ясно, че от найлона, който се използва за произвеждането на дамски чорапи, може да се произвеждат и въжетата за парашутите. А това определено е било по-важно. И няма как да обвиняваме мъжете, че са ни отнели дамските чорапи.

Но фактите са си факти. Чувствайки се разголени, жените започнали да бръснат краката си. И дори рисували по тях лентичката, която се е виждала на края на найлоновите им чорапи.

И надали са се замисляли, че трябва да благодарят за живота си на Кинг Кам Жилет, който е дал идеята за това, което днес можем да наречем съвременна самобръсначка. Защото преди тя да се зароди в главата му, единственият инструмент за бръснене си е бил класическият мъжки бръснач.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати