Нестандартно използване на вода за уста

Нестандартно използване на вода за уста
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер L-XL)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер L-XL)
13.00 лв.
Виж ››

При възникване на непредвидени медицински проблеми като например кръвотечение от носа и ухапване на насекоми, можете да намерите подходящо ефективно средство в собствения си дом.

Така например водата за освежаване на дъха се използва за намаляване на количеството микроби в устата, защото има антимикробни свойства. Можете да използвате водата за освежаване на дъха, която съдържа алкохол, за да поддържате чистотата на ходилата си.

За да се предпазите от гъбички на ноктите и кожата, напоете едно памучно тампонче с вода за уста и натъркайте стъпалата и пространствата между пръстите на краката си след душ. Това предотвратява появата на гъбички.

Много стоматолози препоръчват да избелвате зъбите си със сода, тъй като тя отстранява повърхностните петна от емайла и така прави зъбите ви по-бели. Освен това содата предпазва от неприятен дъх и дори помага да се избавите от зъбната плака.

Нестандартно използване на вода за уста

Содата помага да намалите изгарянето от слънчевите лъчи, а също така и сърбежа при различни състояния на кожата като екзема и дерматит. Натриевият бикарбонат е мека основа, която помага за неутрализацията на РН баланса на кожата.

За да облекчите раздразнение на кожата, напълнете ваната с хладка вода и добавете една чаена чаша сода. Когато се разтвори напълно, накиснете се във ваната за тридесет минути.

Спреят за нос се използва за облекчение при запушване на носа и хрема. Той съдържа вещества, които свиват кръвоносните съдове и възпалената лигавица на носа и по този начин облекчават дишането.

Можете да спрете кръвотечение от носа с помощта на такъв спрей. По принцип когато ви тече кръв от носа, можете просто да стиснете носа си за десетина минути, но ако това не помогне, използвайте спрей.

Оксиметазолинът, който се съдържа в повечето спрейове за нос, помага за спирането на кървенето от носа. За да спрете това, наведете главата си напред и изчистете носа си, като издухате кръвта от него. За кратко това ще увеличи притока на кръв.

След това вдишайте през носа, като пръснете оксиметазолин в ноздрите си, и запушете носа си за десетина минути. Ако и това не ви помага, повикайте лекар.

Антиацидните хапчета се използват за лечение на киселини. Те съдържат натриев бикарбонат и помагат да се неутрализира киселината, която предизвиква неприятните симптоми на стомашните киселини.

Антиацидните средства съдържат аспирин – това е анестетик, който помага да се намали болката и сърбежът от ухапването на насекоми.

Направете си паста, като натрошите антиацидно хапче, добавите овесени ядки и съвсем малко вода, за да получите паста. Нанесете я върху кожата.

Рейтинг

5 0
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати