Пазарската кошница на бременните

Пазаруване при бременност
3 броя маски с клапан и антибактериален слой-13%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
3 броя маски с клапан и антибактериален слой
28.80 лв.
25.00 лв.
Виж ››

Днес старата теория, че бъдещата майка трябва да яде за двама, се отрича. Много по-полезно за бременната жена е да се отнася отговорно към продуктите, които консумира.

Въпреки че бебето черпи от запасите от хранителни вещества на майката, потребностите на организма на бременната не нарастват чак толкова много – около 150 калории на ден през последните месеци от бременността. Преяждане води до редица неприятни ефекти.

Бременната жена трябва да се храни с разнообразна храна. По време на бременността организмът изпитва голяма нужда от някои продукти.

По време на бременността е добре жената да пазарува месо, риба и яйца, тъй като те участват в строежа на организма на здравото бебе. Прекалено мазните меса не се препоръчват, но пилешко, телешко, пуешко и pзаешко месо], както и агнешко са полезни за бременната и за бебето в утробата й.

Бременност

За да получава достатъчно витамини, бременната трябва да консумира не по-малко от половин килограм плодове и зеленчуци дневно. Обезмаслените млечни продукти също са препоръчителни, както и мазнините – растителните и краве масло.

Препоръчва се консумацията на пълнозърнести тестени продукти и зърнени продукти. Бъдещите майки трябва да допълват храненето си с поливитаминен комплекс, който да снабдява организма им с дневната норма витамини и минерали.

Това, което бременната жена не трябва да консумира, са прекалено пикантните продукти и ястия, тесто от бяло брашно, прекалено мазни и пържени продукти. Пушените продукти също не са препоръчителни, тъй като могат да предизвикат парене в стомаха, както и маринованите продукти.

Препоръчително е бременната да консумира сушени плодове. Не се препоръчва консумацията на консерви и осолени продукти. Голямото количество захар не е препоръчително, а кафето трябва да се замени с шипков чай или плодов сок.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
ддд
ддд
18.11.2013 19:54
Точно пък да консумират гнусното бъкано с хормони месо на животни тъпкани с ГМО царевица, смески и какви ли не инжекции с химия, е меко казано ПОДИГРАВКА.
0
0