Точков масаж при очна умора

Точков масаж

Традиционната източна медицина смята, че много от здравословните проблеми са причинени от чи блокажи, които могат да бъдат овладени чрез стимулиране на определени меридиани. Тези меридиани са проводник на енергия и са свързани с органите. Чрез натиск, тази енергия се възбужда и стимулира нормалната функция на органите.

Стимулирането на определени точки, може да ви помогне да се почувствате по-добре много бързо, особено ако имате очна умора, наречена още болестта на високите технологии. Тя се характеризира с умора, парене и сърбеж.

50-90% от хората, работещи пред компютър, страдат от очна умора. Този процент е с тенденция да се увеличи, тъй като все повече хора използват смартфони и други дигитални устройства. Те карат очите да работят по-трудно, тъй-като трябва да се съсредоточат върху по-малък шрифт. Взирайки се пред компютъра, човек мига по-рядко от обикновено, което причинява сухота на окото.

За да увеличите притока на енергия в зоната на очите, ви предлагаме да си направите точков масаж. За него използвайте върха на средния си пръст, за да осъществите натиск. Не е нужно да масажирате всички показани точки, използвайте някои, когато имате свободна ръка и време, пак ще усетите облекчение. Отделяйте по 30 секунди на точка.

Точков масаж при очна умора

Третото око е точката точно между веждите, там където носа се свързва с челото. Точковият масаж на това място помага на ендокринната система, облекчава сенна хрема, главоболие и преумора.

Вдлъбнатините, които се намират от двете страни на носа, там където се свързва с челото. Стимулирането им облекчава зачервени очи, главоболие и сенна хрема и мъгливо виждане.

На разстояние около 1.5 см под хребета на окото в средата, това е точка във вдлъбнатината на бузата. Точковият масаж на това място ще успокои паренето, сухотата и болката в очите.

Натиснете в точката под окото в средата, после в тази на външния ъгъл на окото.

Има важни точки на веждите, едната е в началото, там където започва окото. Другата в края на веждата и е на една линия с външния край на окото, третата е в средата на веждата.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
бай иван
бай иван
05.10.2013 19:17
Изпробвах вашиятметод и той се оказа Абсолютно Неефективен
2
0