Кървене при бременност

Кървене при бремнност

Кървенето по време на бременността е често проявен симптом. Разбира се, това стряска бъдещите майки и е най-удачно, ако ви се случи и на вас, да посетите гинеколог и да споделите за проблема.

Важно е да се подчертае, че подобно кървене не винаги е признак за спонтанен аборт. Доста често бременността си продължава нормално и няма подобни проблеми по-нататък в деветте месеца.

Ето и кои са причините това да се случва:

Проблеми при бременни

Те могат да бъдат няколко и сега ще разгледаме всеки поотделно, за да бъде по-ясно за бъдещите майки. Обикновено подобно кървене се случва по време на първите седмици от бременността – до 12 гестационна седмица.

- Кървене, което не е свързано с бременността – за това кървене, най-чести „виновници” са някаква раничка на маточната шийка или полип на церквиалния канал.

- Отлепяне на хориона – тук зависи до каква степен е отлепването. Има риск, ако то е голямо, ембрионът да не оцелее. С други думи, това представлява отлепване на плодния сак - при малко отлепване, нещата могат да си дойдат бързо на мястото и бременността да си продължи абсолютно спокойно. Ако обаче отлепването е по-голямо, бебето може и да не оцелее.

Гинекологични прегледи

Спонтанен аборт – кървенето може да бъде обяснено и с това. Понякога говорим за нарушена бременност по някаква причина, ако случаят е такъв, бременността трябва да се прекъсне, в случай, че не се е получило спонтанно.

Физиологично кървене – това е най-безобидното и често се случва през първите седмици. Когато бременността е на ранен етап, плодният сак не е изпълнил изцяло кухината в матката. А лигавицата, която е върху матката, все още не изцяло заета, може да предизвика кървене. Подобно физиологично кървене най-често се появява по време на ненастъпилата менструация.

Макар, че понякога кървенето не означава аборт, това не означава, че трябва да го приемайте като нормално. Задължително посетете лекар, който ще ви каже какъв е проблемът и ще ви назначи адекватно лечение.

Лечението естествено зависи от конкретна диагноза. Жените, които очакват своето бебе, трябва да знаят, че гинекологичният преглед не носи риск за тяхното бебе. Опасно е, ако не обърнат внимание на кървенето.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати