Цветният прашец гони депресии и болести

цветен прашец
3 броя маски с клапан и антибактериален слой-13%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
3 броя маски с клапан и антибактериален слой
28.80 лв.
25.00 лв.
Виж ››

Ако обичате мед, със сигурност сте обърнали внимание, че в магазините, където продават златистата сладост, се предлага и цветен прашец. Това е прашецът от цветовете, на които са кацали пчелите. Те го навлажняват с нектар и го събират в специални кошнички, които се намират на третия чифт крака, и във вид на топчета го занасят в кошера.

След това го слагат в килийка, заливат я с мед и след известно време получават пчелен хляб. Човек може да вземе от пчелите не повече от половината им цветен прашец, останалото им трябва за хранене на личинките, за изработване на пчелно млечице и восък.

За да получат от пчелата топчетата цветен прашец, хората поставят специални препятствия за насекомото, което влиза през тесен процеп и губи по пътя топчетата.

А те са направо вълшебни – съдържат всички необходими аминокиселини, които човек трябва да получава с храната, тъй като организмът не може да ги синтезира сам. В цветния прашец има 27 микроелемента, сред които калий, желязо, мед, фосфор, цинк, магнезий, йод, провитамин А, витамини от групата В, С, Е, D, Р, К. Освен това е богат на фитохормони и антибактериални вещества.

Пчели

Цветният прашец уплътнява стените на кръвоносните съдове и подобрява сърдечната дейност. Той е катализатор за обмяната на веществата, а антибактериалните му свойства активизират тялото за борба с вируси и бактерии. Цветният прашец се препоръчва при изтощение, за възстановяване на силите след тежки заболявания и дори срещу депресии. Той бързо повишава нивото на хемоглобин в кръвта. Цветният прашец повишава и имунитета, а също така и настроението.

За хората, които се чувстват зле в дни с магнитни бури, цветният прашец е направо балсам, защото нормализира работата на всички системи на организма. Той предпазва от атеросклероза, като нормализира количеството на липиди в кръвта. Полезен е и за хипертоници и намалява налягането доста по-внимателно от синтетичните средства. Колкото и да е странно, идеален е и за хора с ниско кръвно налягане, предпазва от главоболие, а при наличие на такова го премахва.

Пчелен прашец

Безценен е по време на диета, защото предпазва от разпадането на белтъците в организма, докато мазнините намаляват. Но не трябва да се прекалява с цветния прашец, въпреки че е много полезен. Трябва да знаете, че той се съхранява в сухи помещения с температура не по-висока от 20 градуса. Идеалното място за нея е в хладилника, в отделението за зеленчуци.

Една от най-популярните рецепти за смесване на прашец с мед е 60 г прашец и 300 г течен мед /ако е захарасон, разтопете го на водна баня/. Смесваме, слагаме в тъмен буркан и съхраняваме на стайна температура. След една седмица се взимa по 1 супена лъжица три пъти дневно, 20 минути преди хранене.

Другият вариант на прием на прашеца е един път дневно по една чаена лъжичка, заедно с чаена лъжичка мед. Сместа трябва да се смуче, докато се разтопи, и това да стане половин час преди хранене. След приема не трябва да се пият течности 20 минути.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати