Пеенето преди лягане намалява хъркането

Хъркане

Пейте няколко минути вечер преди лягане и ще хъркате много по-малко, твърдят британски учени. Според техни изследвания, а и по подразбиране, ако хъркате, лишавате от доста сън човека, който спи до вас. Той се буди непрестанно, дори без да го усеща, защото веднага след това пак заспива.

Но от непрекъснатото будене се лишава от над десет денонощия сън в годината, категорични са учените. Това е доста егоистично от ваша страна, не сте ли се замисляли? Ако преди лягане изпеете поне две-три песни, партньорът ви ще спи малко по-дълго.

Трикът е в това да пеете с възможно най-силен глас. Силното пеене стяга мускулатурата на небцето. А именно тя е виновна за това, че хъркате. Когато е отпусната, тя трепти, тъй като ви пречи да дишате нормално и от това се създават стряскащите звуци.

Хъркането става възможно най-вече когато спите по гръб. Можете да излъжете самите себе си, като спите с пижама, на която зашиете джоб на гърба. В него пъхнете топка за тенис и всеки път, когато се обръщате по гръб, ще се събуждате.

Спане

Известно време това ще ви дразни много, но после ще свикнете да не спите по гръб, а само настрани или по корем.

Отслабнете! При затлъстяване мазнините се натрупват навсякъде, без да пропуснат и шията. От това се стеснява гърлото, макар и незабележимо. А това води до затруднено дишане и хъркане.

Има и специални упражнения за развиване на мускулите на небцето. Едно оттях е да стиснете между зъбите си дървена пръчица и да я държите около 4 минути, без да я изпускате. Процедурата се прави преди лягане и действа след една-две седмици.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати