ezine.bg»Статии»Семейство»Бременност и Раждане»Забременяване след аборт

Забременяване след аборт

Забременяване след аборт
Табла за диван с приставки за дистанционни InnovaGoods
Практичен аксесоар за вашия дом:
Табла за диван с приставки за дистанционни InnovaGoods
28.00 лв.
Виж ››

Това е много тежко преживяване за всяка жена.След едно такова изпитание е трудно да се продължи нормалният начин на живот и е още по-труден въпросът за една нова бременност.

Каква опасност носи забременяването след аборт, колко време да почакате за нови опити за бебе, как да предотвратим друг аборт – все въпроси, които всяка жена, минала през подобно изпитание, си задава.

По съвсем обясними причини на повечето жени им е трудно да забременеят отново след аборт. По-чести са психическите причини, отколкото медицинските – жената се чувства виновна, страхува се да не се случи същото.

Разбира се, зависи от това каква е причината за този аборт – ако той е спонтанен, например, е много важно жената да не се чувства виновна за случилото се. Стресът оказва голямо влияние. Ако абортът е бил по желание на жената, обикновено стресът и притеснението не са фактор за една нова бременност.

Колко е голяма опасността да забременеете след аборт? Абортът крие рискове, възможно е при самата процедура да се увреди шийката на матката и това да я направи непълноценна.

След преживян аборт и организмът се обърква – вътрешният слой на матката, където всъщност се крепи плодното яйце, може да стане непълноценен. Възможно е също да се появят дефекти върху плацентата, което ще доведе до проблеми с доставянето на хранителни вещества на плода.

Колко време да почакате преди да направите нов опит за бебе? При един аборт лигавицата на матката се наранява. Добре е да се изчака поне 3 месеца преди да се започнат сериозни опити за ново бебе.

Какво да направим, за да се опитаме да предотвратим друг аборт (в случай, че той е по медицински причини)? Създайте си режим на хранене – повече плодове и зеленчуци, около 3 месеца преди опитите за забременяване започнете да приемате фолиева киселина, която е полезна и за вас, и за бебето, движете се повече, разхождайте се, почивайте, релаксирайте.

И може би най-важното от всичко – изключете стреса от живота си, спрете да мислите за това какво се е случило, опитайте се да бъдете по-позитивно настроени. Обградете се от хора, които ви подкрепят и са позитивно настроени, не позволявайте да ви натоварват.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Коко
Коко
25.10.2014 14:02
Да бе, прекрасно чувство, да те боли всичко, да ти се гади, да ти се спи по цял ден, изобщо да не си продуктивен, да се чувстваш подута и дебела.... Осиновете си деца!
11
20
тамара
тамара
13.01.2015 15:13
Аз съм майка на две деца вчера направих аборт вярвай ми ако имах възможност щях да го родя и него бебето не е грешка а дар от бога
10
0
Лили
Лили
10.01.2015 19:21
Жалко, че си забременяла! Явно нямаш представа какво е да загубиш дете! Но Господ те е дарил с нещо, което не оценяваш, дано да прогледнеш някой ден!
11
2