Упражнения за забързване на метаболизма

Бърз метаболизъм

Метаболизмът включва всички тези неща, които организмът ви прави, за да превърне храната в енергия и да ви държи активни през целия ден. Някои хора определено са благословени, защото имат много бърз метаболизъм. Но за съжаление, тези от нас, които не са сред тях, трябва да полагат доста усилия, като спазване на определен хранителен режим и разбира се, различни видове упражнения за забързване на метаболизма.

Нещата, които му влияят и не могат да бъдат контролирани са, възраст, пол и гени. Понякога проблеми с щитовидната жлеза също могат да окажат влияние върху метаболизма. За да се преборим с някои от тези фактори, е нужно да помогнем на организма, като включим към своето дори и понякога забързано ежедневие малко физическо натоварване. Опитайте да следвате тези две прости стъпки към по-бърз метаболизъм.

Кардио упражнения

Стъпка 1. Всички видове аеробика, тичане или модерната напоследък зумба. Колкото по-интензивни са упражненията, толкова повече калории изгаряте. Пробвайте на интервали. Също така може да включите и кардио упражнения. Основната идея е, да се балансира между по-висока и по-ниска интензивност. Започвате с по-тежката степен на натоварване, след това продължавате с кардио упражненията. Ако не ви се занимава с кардио, то може да го замените с йога или пилатес за начинаещи. И така редувате за около 15 минути.

Стъпка 2. Консултирате се с фитнес инструктор и започнете да посещавате залата по един или два пъти седмично. Вдигането на тежести укрепва мускулите, а това ще ви превърне в машина за изгаряне на калории. Ако пък не сте от този тип хора, които обичат да посещават фитнес залите. Може да пробвате със скално катерене. Според последни проучвания то също укрепва изключително добре мускулите.

Аеробика

Стремете се да натоварвате различни мускулни групи. Това, не само ще засили метаболизма ви, но също така ще се отрази добре на сърцето ви и на настроението. Ще станете по-жизнени и изпълнени с енергия и не на последно място ще имате стройно и красиво тяло.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати