Чайове за потискане на апетита

Чайове за потискане на апетита

Всички хора, които се опитват да се придържат към здравословна диета и добра фигура, знаят колко е трудно да се ограничим от вредни храни и вкусни лакомства.

Въпреки че има много различни начини за овладяване на тази тяга, напоследък се обръща особено внимание на чая за отслабване. Днес ще говорим за това кои чайове да изберем за потискане на апетита.

Преди да разгледаме подробно тази въпрос, нека изясним едно нещо: чайовете, за които ще говорим днес, са естествени, те не съдържат вредни добавки и захар. Това не са чайовете за отслабване, които често се рекламират в социалните мрежи.

Всеки от изброените напитки има качества, които са добри за ограничаване на желанието за допълнително хапване и потискане на глада.

Зелен чай за потискане на апетита

Зелен чай

Зеленият чай се смята за много здравословен от векове. Като го консумирате редовно, можете значително да намалите риска от диабет и артрит. Също така, ако искате да намалите апетита си, този вид чай е идеален. Зеленият чай съдържа комплекс от антиоксиданти, които насърчават активното отслабване.

Ментов чай

Този чай има същите предимства като зеления чай. С него можете да намалите апетита си. Благодарение на ментовия аромат можете да потиснете чувството на глад. Освен това след ментата стомахът се успокоява и човек се чувства сит.

Чай от джинджифил

Чай от джинджифил за потискане на апетита

Чаят от джинджифил може да успокои стомашно-чревния тракт и да помогне при храносмилателни проблеми като леки стомашни болки и гадене. Ако сте в настроение за лека закуска, чай определено може да се използва като заместител..

Чай от глухарче

Чаят от глухарче невинаги може да ограничи глада, но е диуретик, който може да помогне за облекчаване на подуването. Освен това е с високо съдържание на калий, което го прави идеален за попълване на електролити.

Чаят може да се пие както топъл, така и студен.

Внимание! Важно да запомните, че ако сте на лекарства, трябва да се консултирате с Вашия лекар относно възможните взаимодействия, преди да започнете да пиете някакъв вид билков чай. Понякога този вид чайове могат да причинят сериозни проблеми при взаимодействие с лекарства, особено ако ги пиете редовно.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати