ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Диети»Диета с жито за пречистване на тялото

Диета с жито за пречистване на тялото

диета с жито
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
Препоръчано за теб:
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
20.00 лв.
Виж ››

От гледна точка на съвременната диетология, нуждата от периодично разтоварване на тялото е абсолютно наложителна. То се нуждае от периоди, когато трябва да се освободи от натрупаните токсини. Като стратегия това е единно изискване, но като приложение, режимът трябва да се адаптира конкретно за всеки организъм.

Житната диета е на практика форма на един улеснен пост, тъй като строгите форми изискват въздържание от вода и храна отделни дни.

Житният хранителен режим е описан добре от Петър Дънов. Той включва следните моменти: порцията за деня, състояща се от 100 грама измито и накиснато в гореща вода бяло грухано жито се оставя в термос или друг плътно затворен съд да пренощува. Нуждата от заливане с вряла вода е за да се деактивира всеки токсин и да се предотврати подуването и газовете.

Сутринта първо се изпива водата, а после житото се разделя на 3 порции, които се изяждат на трите основни хранения. Може като допълнение да се добавят по 1 ябълка към всяка порция жито, както и по 3 ореха. Между отделните хранения се пие свободно количество преварена вода с лимонов резен. Може да се взимат и по няколко чаени лъжички с мед.

Режимът е подходящ за края на зимата, около февруари месец, тъй като е очистителен за зимните месеци. При всяка такава диета се наблюдава ацидозна криза. Тя се установява по главоболието, но не е причина да се прекъсне диетата.

житна диета

Дължи се на изтеглянето на отпадъчните вещества в по-големи количества от клетките и вливането им в циркулиращата кръв. Тогава креатининът, билирубинът и пикочната киселина са в по-завишени граници, но това отминава за 2-3 дни.

Житото не бива да се смесва с мед и ябълки, защото се получава ферментация в червата. Само орехите се съчетават с житото добре.

Излизането от диетата става с включване на сурови зеленчуци, сурови ядки, после зърнени безглутенови храни. Захранването трябва да премине без сол и мазнини. Може да бъдат заменени със смлени ядки, авокадо, лимон и други природни овкусители.

Пречистването с умерени дози жито е полезно за здравето и за постигане на хармония и равновесие на духа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати