ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Тренировки»Мускулен стрес извайва проблемните зони

Мускулен стрес извайва проблемните зони

Нина НордНина Норд
Джедай
2k364
Мускулен стрес извайва проблемните зони
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
Препоръчано за теб:
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
20.00 лв.
Виж ››

Излишните натрупвания в проблемните зони понякога са толкова упорити, че обикновените упражнения не могат да ги отстранят. Тогава им е необходим мускулен стрес.

Това обаче не е обикновен стрес, а необичайно натоварване за мускулите. Ако седите по цял ден в офиса и изведнъж започнете да правите гимнастика, това ще е мускулен стрес.

Ако пък сте свикнали да ходите много пеша, тогава мускулният стрес за вас ще е каране на кънки или вдигане на гири. За най-ефективен стрес за мускулите през последните години е призната така нареченато статично-динамично натоварване.

То представлява тренировка с леки натоварвания, но при това човек натоварва мускулите си повече, отколкото налагат това натоварванията, и не ги отпуска.

Всяко от упражненията се прави три или четири пъти по тридесет до деветдесет секунди, между отделните повторения се прави почивка от по тридесет секунди.

Мускулен стрес извайва проблемните зони

Важното е да правите движенията както трябва, без да се отпускате. Тогава при минимален разход на време – тридесет минути за една тренировка – резултатът ще бъде като от час и половина тренировки във фитнес залата.

Статично динамичният стрес за мускулите принуждава организма да засилва обмяната на веществата и да взима енергия от труднодостъпни източници. Затова изгаря не само подкожната мазнина, но и дълбоките натрупвания в стомашната кухина и около мускулите.

Два часа преди тренировка можете да си позволите каквото искате за хапване освен мазно и пържено. След тренировка поне два часа хапвайте нискокалорични продукти като пилешко месо, сварено и без кожа, салата, обезмаслено мляко.

За да изгорите мазнини върху външната повърхност на бедрата, които образуват грозен брич, легнете на дясната си страна, със сгънат в коляното прав крак, който е на пода.

Дясната ръка е сгъната в лакътя и лежи на пода, главата е върху лявата ръка. Изправете левия крак, изпънете го и го повдигнете паралелно на пода. После вдигнете левя крак до точката, в която чувствате максимално напрежение на мускулите.

В това положение полюлявайте крака и нагоре-надолу с амплитуда пет сантиметра. Повторете четири пъти по тридесет секунди, след това направете същото и на другата страна.

Мускулен стрес извайва проблемните зони

За да се отървете от омразните мазнинки по дупето и същевременно да атакувате брича, легнете като за предишното упражнение. Но преди да вдигнете крака си, леко се наведете напред, като поставите лявата си ръка пред гърдите на пода и се опрете на нея. Така кракът няма да се издига нагоре, а леко назад.

Повторете четири пъти, после направете същото и с десния крак. За да махнете излишъците по дупето си, застанете на лакти и на едното си коляно. Свободния крак сгънете в коляното и след като преброите до пет, повдигнете крака си максимално назад и нагоре.

След като усетите максималното напрежение на мускулите, полюлейте крака нагоре-надолу с амплитуда пет до десет сантиметра. Повторете четири път, след това сменете крака.

За да премахнете мазнинките по задната повърхност на бедрата, направете предишното упражнение, но усетите ли мускулно напрежение, не полюлявайте крака нагоре-надолу, а го сгъвайте и разгъвайте в коляното.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
g
g
30.09.2013 00:09
легнете на дясната си страна, със сгънат в коляното прав крак, който е на пода.
Дясната ръка е сгъната в лакътя и лежи на пода, главата е върху лявата ръка. Изправете левия крак, изпънете го и го повдигнете паралелно на пода. После вдигнете левя крак до точката, в която чувствате максимално напрежение на мускулите.Искам,който е писал това творение,да ми покаже как се прави това упражнение...
6
0