Как да станем рано за тренировка

Тренировка

Всеки от нас е чувал, че най-доброто време за тренировки е рано сутрин. И наистина – какво по-добре от това да започнем деня като се тонизираме и енергизираме. Звучи много добре, но тук идва най-голямата пречка – как да станем толкова рано, че да успеем да тренираме преди работа.

Ставането рано е нещо наистина доста тежко за някои. Когато свикнете да го правите обаче, ще се радвате на един дълъг и ползотворен ден. Ранното ставане ви позволява да направите тренировката си в тихите ранни часове и ви кара да се чувствате в добра форма през целия ден. А за да го постигнете, е добре да следвате тези съвети:

Наспивайте се. Установете колко точно часа сън са ви необходими и си ги осигурявайте. Лягайте си навреме и винаги давайте 30 минути толеранс, в които тялото да се настрои и унесе в пълноценен сън.

По чаша вода преди лягане. В миналото, когато индийските войници нямали будилници, те изпивали солидно количество вода преди лягане. Така пикочният им мехур ги будел в ранни зори. Не пийте прекалено големи дози обаче, защото ще ви се наложи да ставате посред нощ.

Будилникът. Дръжте го далеч от обсега на ръцете си. Така няма да се изкушите да го спрете и да продължите да спите.

Алармата. Добре е да се будите с мотивираща музика, която да ви зарежда с енергия. Често сменяйте мелодията, за да не ви омръзне.

Винаги тренирайте с партньор. Доста по-мотивиращо е да станете, когато знаете, че има още някой, който ще тича с вас в парка в 6:30 сутринта. Той няма оправдание да не дойде, нямате и вие.

Тичане

Диета. Храната, която ядем, влияе на всичко в живота ни. Когато тялото ни трябва да обработва всички нездравословни храни, които редовно похапваме, му е доста по-трудно да се събуди и да бъде енергично и бодро. И обратното – ако заложите на плодове и зеленчуци, на сутринта организмът ви ще е готов за нови подвизи.

Алкохол. Дори минималните количества алкохол пречат на ранното ставане. Да не говорим за големите. Това не означава да го спрете напълно, а само в дните преди тренировка.

Дишане. Когато се събудите, поемете дълбоко въздух, стегнете всичките си мускули, издишайте силно и се отпуснете. Ставането трябва да е бавно. Изправете се, отидете до тоалетната и наплискайте лицето си със студена вода. Докато миете зъбите си, обмислете какво точно ще представлява тренировката ви тази сутрин.

Дрехи. За да сте напълно подготвени, още от предната вечер подгответе необходимите дрехи за тренировката. Когато ви се спи, най-малко ви е до това да търсите дрехи в гардероба. Поставете ги така, че на сутринта да ви остава само да ги облечете.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати