ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Тренировки»Ежедневна гимнастика срещу шипове

Ежедневна гимнастика срещу шипове

Трениране
Еластични фитнес ленти с дръжки и педали + ръководство
Качество без компромис:
Еластични фитнес ленти с дръжки и педали + ръководство
29.00 лв.
Виж ››

Шиповете са костно-ставни израстъци. Причини за тяхната поява са обездвижването, неправилната обмяна на веществата, травми и много други. Новите израстъци водят до силни болки в местата, където са се появили, защото притискат разположените там нерви.

Наред с лечението, което Вашият лекар Ви е предписал, има няколко лесни упражнения, които могат значително да облекчат състоянието и дори да направят болките далечен спомен. Разбира се, най-хубавият вариант е да правите тази гимнастика профилактично срещу шипове. Тя не отнема повече от половин час на ден.

Започнете серията упражнения като легнете по корем. Вдигнете горната част на тялото си напред. Задръжте в това положение 30 секунди. След 10-секундна почивка повторете упражнението. Направете още четири такива серии.

В същата поза започнете второто упражнение. Този път освен ръцете повдигнете и краката. Задръжте в тази позиция 30 секунди. Починете десет секунди и повторете. След това повторете упражнението още десет пъти, но без да правите почивки между свиванията.

Тренировки

Застанете на колене. Изпънете напред врата си. Вдигнете срещуположните крак и ръка – лява ръка и десен крак, дясна ръка и ляв крак. Задържате в това положение около 30 секунди, след това сменяте ръката и крака. Направете три серии.

Седнете на земята като свиете крака, така че коленете да дойдат при гърдите ви. Обгърнете ги с ръце. Краката не трябва да докосват земята. Опитайте се да се задържите в тази поза, колкото се може повече. С всеки изминал ден увеличавайте времето, докато стигнете до две минути.

Легнете по гръб и свийте коленете си. Вдигнете таза си нагоре. Задръжте 30 секунди. Починете десет секунди и повторете. Направете десет серии. След последната почивка направете още десет, но без да спирате за почивка между упражнението.

Легнете по корем. Изтеглете ръцете си назад, като се опитате да хванете краката си. Задръжте в тази позиция за 30 секунди. Починете десет секунди и отново хванете краката си. Постепенно удължавайте времето, като трябва да можете да стоите в тази поза за две минути.

Легнете по корем и изпънете бавно ръцете си. Краката са опънати. Надигнете се колкото можете, но без напъване. Направете упражнението десет пъти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.4
51
41
32
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати