Ето защо трябва да правиш лицеви опори всеки ден!

Лицеви опори жена

Не са много упражненията, които да ангажират всеки мускул в тялото ви, да изгарят значителни количества калории и да помагат да се отървете от биреното коремче. Някой ще си каже, че за да постигне гореизброените ефекти, ще трябва да прави упражнение, достойно за акробат в цирка, но това въобще не е така.

Без излишни акробатики, можете да постигнете това с правенето на лицеви опори. Те осигуряват необходимото натоварване равномерно по цялото тяло и с редовното им практикуване можете да постигнете невероятни резултати.

Редовното правене на лицеви опори с постепенно увеличаване на бройката подобрява силата на горната част на тялото, без да е необходимо да вдигате тежести. Без страничните ефекти на тежестите (изкривявания и травми), лицевите опори помагат да изградите добре оформен гръден кош и рамене.

Лицеви опори мъж

Докато правите лицеви опори, не тренирате само горната част на тялото, а всеки негов мускул. Вие напрягате напречните коремни и ректусните мускули, които започват да работят усилено, за да стабилизират гръбначния стълб. Това помага за затягане и тонус на стомаха, без да се правят коремни преси. Честото практикуване на лицеви опори може да ви помогне да спаднете обемана корема си. А комбинацията коремни преси и опори ще ви гарантира плосък корем, който няма да се срамувате да покажете през лятото.

Лицевите опори ви дават и енерия. Само след две серии по десет ще усетите как се зареждате. Причина за това е, че тези упражнения подобряват цялостното кръвообращение и в частност работата на мозъка. Така без значение колко ще се подсмихват колегите ви, вместо да се наливате с кофеин, просто направете няколко лицеви опори преди важно събрание. Ще се убедите колко по-ефективни ще сте след това.

мускули от лицеви

Костната маса естествено намалява с възрастта, което може да направи костите по-чупливи. За да си спестите фрактури, правете лицеви опори. Тласъците от тези упражнения укрепват мускулните групи на ръцете и китките. Това значително намалява вероятността от нараняване в тези части на тялото, които са изложени на най-голям риск от счупване.

Лицевите опори карат множество мускули да работят по едно и също време. Това предизвиква сърцето да работи по-усилено, за да изпомпва кръвта. Дъхът се ускорява и повишава метаболизма в организма, което спомага за намаляване на теглото.

В заключение лицевите опори са чудесен начин за изграждане на чиста мускулна маса, за изгаряне на мазнини и за подобряване на цялостната форма.

Започнете да правите опорите постепенно, като се старайте всеки ден да увеличавате бройката, дори и с малко. Правете серии – отначало по 10, след това по 20, 30 и т.н. Правете по две-три серии на ден, като си взимате по няколко минути почивка между тях.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати