Козметика и Козметични Процедури

Козметика и Козметични Процедури

Козметика и козметични процедури от Ezine.bg. Козметика за всеки ден и грим. Козметични процедури за лицето и тялото.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Какво трябва да знаем за премахването на космиКакво трябва да знаем за премахването на косми
17 Септ.
Има съществена разлика в процедурите епилация и депилация. Когато говорим за депилация, имаме в предвид премахване на космите, без увреждане на фоликула. Епилация означава премахване на корена, при което се повлиява и фоликула на косъма.
Най-скъпите парфюмиНай-скъпите парфюми
14 Септ.
Най-скъпият парфюм в света, записан в Книгата за рекорди Гинес, е Clive Christian’s Imperial Majesty. Той струва 215 000 долара. Най-прочутият парфюм, естествено, е Chanel No. 5
Наистина ли кремовете против бръчки помагатНаистина ли кремовете против бръчки помагат
10 Септ.
1
Кремовете срещу бръчки обаче са вредни за лицето и ускоряват застаряването на кожата. Това твърдят германски изследователи, които тествали няколко марки кремове.
Оризова терапия за красива кожаОризова терапия за красива кожа
10 Септ.
За да имате красива кожа, редовно правете пилинг с оризово нишесте или пудра и правете обвивания, за да премахнете излишъците от течности от тъканите.
Розовата вода и въздействието й върху кожатаРозовата вода и въздействието й върху кожата
08 Септ.
Розовата вода е богата на флавоноиди и витамини, сред които А, С, D, Е и В3, които са от изключително значение за външния вид и здравина на кожата.
Скъпоценните камъни съживяват кожатаСкъпоценните камъни съживяват кожата
06 Септ.
Някои компании за висша козметика глезят жените, използвайки силата на скъпоценни и полускъпоценни камъни. Въпросните скъпоценности играят ролята на абразивния материал в скрабовете.
Парфюмите докарват ракПарфюмите докарват рак
25 Август
Мечтаете за скъп парфюм, но зад цветния или цитрусов аромат се крият опасни химикали. Заради търговската тайна парфюмерийната промишленост не е задължена да уточнява съставките на парфюмите.
Крем според хороскопаКрем според хороскопа
25 Август
Растителните екстракти в кремовете и маските не подхождат на всяка кожа, затова ги избирайте според зодията си. А ето и какви са правилата за всяка една от дванайсетте зодии.
Блестяща кожа може само с вода и кислородБлестяща кожа може само с вода и кислород
20 Август
Искате ли да усетите свежестта и младостта върху кожата си? От дълбока древност хората търсят еликсира на младостта. Най-важните елементи за нашето съществуване са кислород и вода.
Интересни факти за козметикатаИнтересни факти за козметиката
24 Юни
В древен Египет цялото семейство трябвало да изскубва веждите си. Червилото е било създадено първоначално, за да придава блясък на устните на мъжете.