Ezine.bg»Споделени Истории»Тийнейджъри»Баща ми пие и вкъщи е някакъв ад

Баща ми пие и вкъщи е някакъв ад

Баща ми пие и вкъщи е някакъв ад
Здравейте. Пиша за пореден път тук, защото получавам добри съвети дано е така и сега. Момиче на 15 съм. Имам доста проблеми с родителите последно време. Баща ми постоянно пие и се държи ужасно с мен, майка ми не и пука много много за мен. В последно време забелязвам, че от най-малкото се ядосвам, от седмица сигурно не сме си говорили нормално. Постоянно се караме (родителите ми с мен). Обиждат ме, понякога. Не ям, не спя. Просто нямам желание.

Ако имаше къде да отида бих си събрала багажа и бих се махнала. Но няма къде, скоро почваме училище, няма как да се издържам и за това трябва да търпя всичко тук. Нещата няма да се оправят, озлобили са се към мен. Пука им само за по-малкия ми брат.

Чувствам се напълно излишна. Все ще намерят нещо за което да се хванат, все им преча, все нещо грешно съм направила, не се търпи. Е това е, ще съм благодарна на тези които ми пишат, било то на лично или в коментарите!
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (5)

Изпрати
Иван
Иван
27.08.2015 19:48
Ами мисля че това е за агенцията за закрила на детето,след като сте непълнолетна.
0
0
Алекс
Алекс
12.11.2014 15:06
Ами щом е толкова непоносимо вкъщи, защо не отидеш малко на гости при баба и дядо на село. Хем ще смениш малко обстановката и ще си починеш. Както и те от теб. Пак като се завърнеш ще положиш ново начало ще се сдобрите и повече няма да се карате. Успех!
0
0
АЛБЕНА
АЛБЕНА
09.08.2014 10:36
Изобщо не вярвам на твоята гледна точка, защото ти си един пубертет, а пубертетите си мислят, че все те са прави!!! Няма такова нещо като това майка ти да не и пука за тебе!! Гаранция, че ти нещо не си в ред за да се държи така с теб. И вместо да се оплакваш, вземи да преразгледаш поведението си, не да се изкарваш света вода ненапита, която в къщи всички тормозят и са срещу нея. Да не мислиш, че на майка ти и е лесно с такъв пияндурник като баща ти? Да не мислиш, че на нея и е приятно да живее с вечно пиян мъж? Я се замисли - пияниците са най-гадното племе, казвам ти го от опит!!! А опита ми е доста голям, защото моите деца са с по 10 години и повече по-големи от теб. Така че, имам опит и с пубертети като теб - малката ми дъщеря имаше същите като твоите разсъждения, които са продиктувани от егоизъм в тази възраст. И вместо да мислиш само за себе си и да се самосъжаляваш, вземи помисли за другите в семейството си! Например баща ти също може да има някакви проблеми, затова постоянно да пие, което в никакъв случай не го оправдава, но е факт. и престани да се оплакваш - има деца, които са много по-зле от теб!!!
6
1
Lii
Lii
11.08.2014 08:16
Важното е, че осъзнаваш причините, аз си помислих, че не можеш да разбереш защо се карате, може да излезеш с майка си някъде, да я предразположиш да се отпусне и да си поговорите за проблемите.
0
0
Ивана
Ивана
09.08.2014 21:38
Целта ми не е да се изкарвам света вода ненапита. Казах това от моя гледна точка, явно не си ме разбрала за баща ми - пие, но не се напива. Има разлика, просто когато пие дори минимално количество алкохол става друг човек. Не се напива, пак казвам. Прав(а) си - самосъжалявам се. Баща ми има проблеми в работата, със сметките понякога, но това не е причината да пие. Не мисля, че все съм права, но така го чувствам, така го разбирам. Не мисля само за себе си! Аз също имам вина. Аз също не съм цвете, но това е заради едно момче (просто ме е яд на него, защото ме използваше, но както и да е), и предполагам заради това се държа така. И да, знам че има деца, които са много по-зле от мен. Благодаря все пак за коментара ти, ще се опитам да се държа по-добре. И не е зле ти също да го направиш, не си особено мила. :)
2
0
горран
горран
06.08.2014 09:58
не бързай с заключенията , човек в твоита възраст си мисли че всичко трябва да се върти около него , знай че в днешно време възрастните са изнервени ниско заплащане проблеми с хората навсякаде е пълно с интриганти ебава ти се мамата а като се прибереш вкъщи децата си искат своетои не може винаги да си на 100 процента , в твоита пъбертетска възраст знай че човек е конфликтен ,,мн чуствителен,, о очаква света да му падне в крата уви не е така да не забравяме че и голяма част от родителите не умеят да общуват с децата си , първо помисли дали аджеба наистина в това за което ти се карат няма капчица истина защото човек дори да не иска понякога трябва да се промени родителя ти ги казва нещата директно и болезнено дори с риск да не ти хареса но знай че в този курвенски живот никой няма да те защити от лайната както родителите , всеки гледа да те наебе да вземе нещо от теб не си мисли че чуждите хора ще ти дадат нещо повече от родителя всеки гледа те те изсмуче и до там уважавай вашите може да са ,,гадни,, но те обичат и един ден ти като имаш деца и те като правят това което искаш ти ти на тях ще им разрешаваш и ще видиш какво е , а пък ако баща ти наистина пие ти си му щерка седни говори с него кажи му татко живота е труден но не искам да те виждам да пиеш подходи с меко и ще имаш успех дори да е минимален не се отказвайс
2
0
Lii
Lii
06.08.2014 10:31
Да вярно е, че доходите са ниски, живота е труден и т.н., но това не оправдава държанието им към нея, до колкото разбирам те й крещят непрекъснато, не водят нормален разговор. Отговорност на родителя е да седне с детето и да обсъди проблема спокойно, друг е въпроса ако детето е инат и не слуша какво му се говори. Бащата пие, вследствие и майката се изнервя, защото не вижда упора никъде.
Моя съвет, в допълнение, е да се съсредоточи и да слуша за какво й се карат и да се опита да отстрани проблема.
2
0
Lii
Lii
05.08.2014 16:30
Опитвала ли си да говориш с тях, да ревнеш и да им обясниш как се чувстваш? Ако вече си го правила, може да пробваш да излизаш непрекъснато с приятели или ако имаш възможност да се запишеш хоби - фотография, литературен клуб и т.н., нещо, което те ангажира непрекъснато и можеш да го правиш извън дома, да стане така,че да се прибереш вечерта, да се навечеряш и да си отидеш в стаята. Това е единствения вариант, няма друг, все още си непълнолетна и нямаш доходи, но поне докато станеш пълнолетна можеш да се реализираш, да си усъвършенстваш възможностите, за да си намериш работа и да напуснеш. Дано съм помогнала с дългия роман, успех! :D
2
0

Рейтинг

3.7
Общо гласували: 3
51
40
32
20
10
Дай твоята оценка: