Ezine.bg»Споделени Истории»Искрено и споделено»Защо промениха отношението си след като отслабнах?

Защо промениха отношението си след като отслабнах?

Защо промениха отношението си след като отслабнах?
Здравейте

Аз съм момиче на 23 години. Преди бях доста пълна - близо 85кг. Винаги съм била от онези по-едрите деца, които са си просто там и никой не ги забелязвам. Не съм била обект на особен тормоз, за моя радост, и имах 2 близки приятелки. Както може да се предположи, момчетата не си падаха по мен. Опитвах се да не страдам, но всички около мен изживяваха нещо, а аз просто съществувах. Правих опити да отслабна и се уверих, че диетите не са за мен. А колената ми се напрягаха от спорт и така и не предприемах нищо. Мина балът, завърших и потеглих към друг град да продължа образованието изпълнена с надежди. Все пак кое момиче не иска да изпита тръпката от любовта. Започнах да уча и видях как нищо не се променя, даже се влошаваше - имах здравословни проблеми.

Само слушах любовните истории на момичетата и се питах дали някога ще се случи на мен. Все пак е толкова тъжно да си над 20, а дори да не си се целувала, да не говорим за секс. Един ден реших да се взема в ръце. Поразрових се из нета, прочетох доста информация, филтрирах я и се мотивирах. Реших да се храня здравословно, а след като сваля малко кг да почна да спортувам. Студентският бюджет се оказа голяма пречка, но и без това къде ли си харчех парите? Нито пазарувах дрехи (това беше ад), нито ходех по заведенията.

Когато отидех на дискотека, винаги се чувствах неловко. Какво да облека, как ще изглеждам, а и беше тъжно да гледам как някакви момчета идват и говорят с момичетата от компанията само мен никой не поглеждаше. Та да се върна на темата. Мина една година в мъки, броене на калории, спорт и най-накрая отслабнах. Станах 60кг, което за височината ми е идеално. И тогава настъпи рязката промяна в отношението на хората. Изведнъж колегите от университета започнаха да говорят с мен, мъжете започнаха да се интересуват от мен. Нароиха е "приятели", които преди това даже не знаеха името ми, а за тях бях просто "оная дебелата".

Това ме кара да се чувствам емоционално смазана, вместо доволна от успеха. Който не се е опитвал да отслабне, той не знае, че за да свалиш 25кг се изисква силна воля и много пот и сълзи. Защо хората не виждат нищо друго освен външния вид? Правеше ли ме теглото ми по-малко стойностен човек? Това не мога да си обясня в хората. Намерих си приятел, но се чудя той щеше ли да се влюби в дебелото момиче и почти съм убедена, че не. Просто нямаше да ме забележи. Мислех си, че като отслабна, всички проблеми ще се решат, но уви съм отвратена още повече от плоското мислене на масата от хора.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (24)

Изпрати
Пещо
Пещо
14.08.2015 23:39
не се притеснявай, сигурен съм,че още си си грозна.
Какъв е проблема,че мъжете не обичаме дебелите ли - еми не. Обичаме хубавите. И аз искам жените да ги привличат дебели, бедни и глупави мъже,ама ей на, искат се усилия.
2
10
Klaiderman
Klaiderman
09.08.2015 22:01
Здравейте момиче!
Редовно тичам на стадиона за здраве,и ми е мнго приятно като видя млади хора с наднормено тегло да тичат.Възхищавам им се.Тук идеята е не само да оформят хубаво и стегнато ако щете и секси тяло, а да продължат живота си здрави и млади.
Така че не се впечетлявай от мнението на другите,защото съм сигурен че има и хора на които се харесваш но не заради тялото а заради волята и духът.
7
0
Ivo
Ivo
21.07.2015 23:58
Vzemi kachi otnovo 30 kg. i shte si reshish problema pffff
2
15
123456
123456
18.07.2015 21:14
Излъчването е по-силно от килограмите. Има пълни хора, които никога не са страдали от липса на внимание, но и никога не са се притеснявали от телата си. Ти си решила, че не те харесват само защото си с наднормено тегло, затова си отслабнала. Ако човек мисли, че като направи еди-какво си ще му обърнат внимание, по принцип е прав и така става. Но е вярно, че повечето гледат външността, каквото и да си говорим това е фактор, който прави и оставя впечатление. Приеми факта, че накрая всичко опира до теб самата. Всеки човек е способен да пренебрегне външността заради същността. Защото по дрехите посрещат, но по ума изпращат. След като се запознаеш с човек и той приеме каква си, защо да не те хареса и да не бъде с теб? Да приемем, че на пълните хора им е по-трудно да привлекат вниманието от пръв поглед, но защо да не бъдат харесани на по-късен етап!? Казваш, че не са те заговаряли и т.н. , може би си по-затворен човек, защото в противен случай все щеше да се сближиш или поне сприятелиш с човек от срещуположния пол.
Все едно, твоя работа. Съветвам те да започнеш да живееш в настоящето. Сега си 60 килограма, имаш гадже и приятели и правиш нови запознанства. Може би приятеля ти е нямало да те забележи, ако още беше 85 килограма, а може би щеше- ти няма как да знаеш и няма защо да го мислиш. Искала си нещо- постигнала си го след усилена работа. Радвай се, усмихвай се повече, бъди човека, който искаш да си и не задълбочавай в размисли за някакви нещо, дето е можело да бъдат, но е можело и да не бъдат.
10
1
мила
мила
06.07.2015 17:50
Всичко си има цена! Просто създай начина си на живот такъв какъвто на теб ти харесва и те прави щастлива. Винаги съм мислела как се чустват пълните хора, как искат да бъдат влюбени, обичани и как е трудно за тях в този меркантилен свят. ..Но ти не си харесвала преди живота си и си го променила радвай се, че си сбъднала своята мечта, а мечтите са за това да ги следваме.
2
0
таня
таня
05.07.2015 19:57
Странно как свалих десет килограма за два месеца с диета и спорт, а вие все не можете . Като сте мързели заседнали в магдоналдс какво искате . Какво да ви разбирам?
4
12
гери
гери
05.07.2015 19:53
Познавам страхотни пълни жени които никога не са страдали от липса на внимание,даже напротив . Просто хората обичат щастливи личности и като видят, че не си такава се отдръпват.
11
0
priqtel
priqtel
24.06.2015 13:38

Четирите ползи от капките за отслабване DRAIN PEARL
0
0
Обективна
Обективна
11.06.2015 11:39
Я, кажи след , като отслабна и всички взеха да проявяват интерес към теб, колко от тях се задържаха , като видяха каква депресивна и меланхолична личност си?Не го виждаш сама за себе си, но килцата не са ти били проблема а самата ти.Хората виждат в отсрещния усмивката, характера и искрата в очите, а ти явно ги нямаш.Бях пълна, а сега съм слаба и никога не съм страдала от липса на внимание.Явно проблема си ти самата.Извинявай, че съм така директна, но това се вижда от написаното.
10
4
Обеликс
Обеликс
10.06.2015 22:50
Не можах да разбера какъв съвет искаш да ти дадем . Или просто да се похвалиш на всички ,че си отслабнала !
7
3

Рейтинг

4
Общо гласували: 5
51
43
31
20
10
Дай твоята оценка: