Каквото търсенето - такова и предлагането

Каквото търсенето - такова и предлагането
Снимка: ezine.bg
Към определенията, които разглеждат маркетинга като вид човешка дейност или изкуство се отнасят: Ф. Котлър:“Маркетингът е вид човешка дейност, насочена към задоволяване на нуждите и потребностите посредством обмен”.;

В маркетинга има едно основно правило за позициониране на целевия пазар на стока или услуга, за която има търсене. Или ако няма такава стока или услуга, то да бъде произведена.

Може би, не трябва да определям хората като "стока", но това разбира се е образно казано. Всеки "продава" част от себе си под някаква форма. Дали това са знанията, които сме натрупали, времето си, с което разполагаме или извършения труд. Жалко е обаче, когато човек не следва желанията си и продава мечтите си, за да си набави най-необходимото. Може би трябва да сме по-смели в решенията си. Когато осъзнаем, че сме направили грешен избор, да не се страхуваме, а да потърсим друго решение. Да променим живота преди тотално да сме се изгубили в рутината.

Вече дори не ми е странно, когато видя поредната „николетка“, надула устните или гърдите си, в желанието да привлече заможен чичко или още по-добре например – добре платен футболист, като младостта и хубостта му са допълнителен бонус.

Или пък статия гласяща: „Плеймейтка загърби палавия си живот и времето, когато й приписваха връзки с футболисти. Последните клюки около нея бяха, че тя е срещнала любовта на живота си и има сериозна връзка с ..............бизнесмен. Приятелят й бил доста ревнив и не искал името на изгората му да е в центъра на скандали.“ ..Така ли, ами от кога се питам? Та нали заради скандалите, голите снимки и врявата около нея си я е харесал и прибрал в къщи!?

Защо да корим тези момичета, а вече ми прави впечатление, че и силният пол се е насочил към този модел за подражание. В страна, в която знанията не се ценят или поне не са толкова печеливши, какво друго да очакваме. Докато лидери на партии ходят с 25 години по-млади момичета и не си вършат работата. И това са хората, които са избрани да управляват държавата и да пишат законите ни. Въпреки, че бих признала, като че ли се вижда промяна през последните две години. Но времето ще покаже.

Депотатите дори не си правят труда да отидат на работа, пък после защо бил избран даден закон с мнозинство само от една партия - ами защото нямало депутати от друга партия. В училище като даден ученик има определен брой неизвинени отсъствия го изключват, защо да не направим така и с депутатите? - За съжаление те имат имунитет и дори за по-сериозни нарушения, не може да ги пипнат. Но да се върна на нашата тема.

Дали момичетата, които празнуват абитуриентския си бал, изглеждащи като поп-фолк звезди след участие или тези, които правят всичко възможно с единствената надежда да си подсигурят по-добро съществуване са виновни. Или „рибата се вмирисва от към главата“, както се казва в една народна поговорка.

Споделете своето мнение.

Сегашното поколение е виновно за начина, по който изглежда или това е дълъг процес на прехода продължил повече от 20 години?

Живеем ли в страната на неограничените невъзможности?

И ако отговорът е "Да" - Kак може да променим това, за да дадем на следващите поколения по- добър пример, който да следват?

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Тути
Тути
20.09.2012 22:46
Определено състоянието, в което се намира България- не само младите, а и по-възрастните е в резултат от лошото управление на политиците през последните 22 години. Но от друга страна едва ли само те са виновни за всичките ни проблеми. Ние обичаме да гледаме в другата кошница и рядко забелязваме собствените си грешки. Може би, всеки от нас трябва да направи ревизия на собствените си постъпки и после да обвинява всичко обкражяващо.
0
0