Ezine.bg»Споделени Истории»Моята Драма»Не съм щастлива с него, но да стоя ли заради детето

Не съм щастлива с него, но да стоя ли заради детето

Не съм щастлива с него, но да стоя ли заради детето
Здравейте, исках да споделя и своята история. Началото е през 2007 година, когато срещнах настоящия си съпруг. Беше в друга даржава. Аз бях отишла да уча 1 година език и после да се пребера в България, но уви плановете ми се оказаха криви. Запознах се с моя човек ( да уточня той не е българин и е от мюсюлманска религия).

Вече сме заедно 7-ма година и имаме най-прекрасния син на света. Аз се прибрах в България 2011 , за да родя и да имам помощта на близките ми. Мъжът ми също дойде с мен. Баща ми ни беше подсигурил с апартамент и кола. Едно малко уточнение, мъжът ми ми даде обещание, че ще живеем в България, защото аз обожавам своята родина и семейството си и не искам да съм далеч.

Та така роди се детето ни, а той не поемаше никаква отговорност за детето. Не си търсеше работа - само лежеше по диваните. Не пожела да научи и една дума на български. След 7 месеца лежане си намери работа, а той е компютърен специалист и работа в България има в тази сфера. Та работи 5 месеца, но го освободиха, защото преместиха офиса в София, а той отказа да се мести там.

Та пак беше безработен. През времето, когато бях бременна очаквах много по-голяма подкрепа от него, но такава не дойде. Взехме много да се караме и спорим, а той взе и да посяга. Споровете ни главно бяха за родителите му. За него най-важното е да доведе майка си и баща си да видят детето. Имахме много трудни моменти и от тях помощ не получихме никога, все нямаха, но имаха да дадат на по-малкия му брат апартамент и да платят грамадна сватба. . .
Аз не съм съгласна да влизаме в борчове заради тях. Трябва да гледаш как да нахраниш семейството си на първо място.

В началото тази година той се върна в държавата, в която се запознахме и си търси работа 3 месеца. Намери си и аз го последвах с детето през юни. Сега сме тук, а аз не се чувствам добре. Не съм щастлива и съм сама с детето по цял ден. След всички тези скандали и посягания и псувни към мен, нещо се счупи и вече не го обичам този човек, но детето трябва да има и мама и татко.

Не знам как да постъпя, не знам какво да правя. Заслужава ли си да остана тук заради детето или да се прибера в България, където имам подсигурено бъдеще в семейния бизнес и достатъчно пари да живея много добре.
Мъжът ми е много инертен и не виждам как някога би поел цялата отговорност за действията си. Разчита на баща ми за финансовата помощ, но какъв мъж е това?

Още едно уточнение, благодарение на мен той завърши магистратурата си в престижен университет и бе платена от баща ми. Мисля, че вече не издаржам тук сама, защото съм мн. контактна личност. Не мога да работя, защото детето още не се е адаптирало и не мога да го пусна на градина. Не съм щастлива и не знам всичко дали си струва?
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (19)

Изпрати
аз
аз
11.09.2013 17:21
Мила по принцип на такива хора, колкото и шансове да им дадеш не се променят! Помисли за детето, дали ще му харесва да има баща, който въобще не го поглежда и да слуша скандали и да гледа как баща му посяга на майка му?! Пък помисли и за себе си не се наказвай всеки заслужава да е щастлив!
0
0
jlx
jlx
11.09.2013 17:18
ако не си щастлива напусни го има толкова достиони хора които биха те направили щастлива детето не е оправдание мисли за бъдещето ви ако не си помогнем сами никой няма да ни помогне
0
0
woman1
woman1
11.09.2013 14:22
Здравей,мило момиче!Даваш шанс на кой???На него или на себе си.Само удължаваш агонията си.Повярвай ми без любов не се живее,а при теб даже уважението липсва.Вдигнал ли е ръка един път ще го прави винаги ,когато се почувства безсилен,от опит го знам.И какво значи "самотна майка"?Ти сега не си ли самотна?На първо място е щастието на детето ти,а то ще е щастливо само ако и ти си.Когато моите две деца ме питаха :"Мамо,плакала ли си?" аз се обръщах на другата страна за да не видят сълзите в очите ми.От доста години вече не извръщам глава и те са спокойни и щастливи ,а аз съм от тези "самотни майки",които се гордеят от този факт.По-добре сами отколкото зле подкрепени,нали?Ето и малко за настроение:"Една девойка чакала ли,чакала принца на белия кон...а дошъл пощалъонът и й донесъл пенсията"Успех ти желая,каквото и решение да вземеш!:)
0
0
sweetlife
sweetlife
10.09.2013 15:48
Мили хора, много ви благодаря за подкрепата и разбирането. И на мен много ми се иска да си трагна с лека ръка, но не мога. Дала съм шанс на мъжа ми до януари и ако не видя прогрес ще се пребера в България. Много ми е мъчно, защото навсякъде е пълно с млади самотни майки... Не мога да разбера на какво се дължи това. Дали вината не е и в нас,че очакваме прекалено много от мъжа до себе си? Дали не сме виновни, че имаме такъв пример вкъщи, че нашите бащи са работили денонощно да ни подсигурят. Не знам какво става с това общество по целия свят, но не ми харесва накъде сме тръгнали...
Като се замисля, дори и да си тръгна, какво би ме чакало от другата страна... поредното разочорование? Не знам вече не вярвам, че има млади отговорни мъже...
0
0
Rosi Stoyanova
Rosi Stoyanova
10.09.2013 11:29
Щом не си щастлива, не стой с него само заради детето. Това дете ще порасне някой ден и ще започне да води собствен живот, а ти ще останеш сама и със спомена за болезнени години. Всеки има право да бъде щастлив с точния човек. Това е мое лично мнение.
0
0
Ирко
Ирко
10.09.2013 09:57
Не оставай и секунда повече там-тоя не те заслужава,още повече,че ти е посегнал!Вземи си детето и се върни в Бг.Тук не е рай,ама ти имаш родители,ще работиш,материално ще си добре и кой знае може новата ти любов да те чака тук.
0
0
СисиАнна
СисиАнна
10.09.2013 01:24
За бога напусни не заслужаваш да живееш такъв живот да права си детето трябва да има мама и татко да има семейство но това не е семейство а съжителство на двама души които имат дете за какво му е на детето да живее с човек който не го поставя на първо място в живота си според мен ще му е много по добре ако е в българия ще бъде щастливо защото ще бъде заобиколено от хора които ще го обичат въпреки че ще бъде дете на разведени родители и кой знае може да си намериш мъж който ще го обича като собствен син
0
0
Анонимна
Анонимна
09.09.2013 21:15
Връщай се в родината си! Ще си гледаш детето, след време ще работиш! Какво ще седиш и ще търпиш някакъв, женчо да те рогае! Пък и пари, чака от родителите ти! Ако обича детето, ще намери начин да идва в България да го вижда.
0
0
Антония Р.
Антония Р.
09.09.2013 18:24
Детето ви цял живот ще има майка и баща, дори и да се разделите със съпруга си. Щом не се чувствате щастлива с този мъж и на мястото, където живеете - преместете се.
0
0

Рейтинг

4.6
Общо гласували: 7
54
43
30
20
10
Дай твоята оценка: