Ако не е детето, с кеф ще си сложа въжето на врата

Ако не е детето, с кеф ще си сложа въжето на врата
Здравейте и от мен. . Много се чудих дали да ви занимавам с моите житейски неволи, но се чудя на къде да хвана и какво да правя. . Омъжена съм от 20 год, допреди 4 год що годе живеехме добре със съпруга ми, но след като баща ми почина, нещата много се промениха. Работата ми е такава, че постоянно съм в контакт с много хора-и мъже и жени, и за радост на едните и завист на другите, съм постоянен обект на коментари.

Мисля че с времето съпругът ми свикна с мисълта че мъжете ме харесват, а жените ненавиждат, но се оказа че и той като всички мъже, в един момент поддаде на хорските приказки. . Започнаха се скандали, с него и с родителите му, обиди, и в един прекрасен момент реших да си взема детето и да се пренеса в къщата на баща ми, която беше празна.

Едно цяло лято изкарахме там с детето, а той не потърси дори и детето, което тогава беше на 13 год и определено разбираше какво става, и реши един ден да отиде да види татко си. . Не го спирах, не го и навивах. . Дойде си бързо, и като го попитах защо си идваш толкова бързо, той ми каза "Ми тати е седнал с няква там и ме пита за какво идвам". . .

Само да отбележа, че с него имахме семеен бизнес, и той остана да работи там. . МИна се малко време, майка ми която беше в чужбина и през цялото това време (цялото лято) ни издържаше, си дойде и реши да ми надуе главата да се прибирам при него. . ЗАРАДИ ДЕТЕТО. . Беше малко преди рождения ден на детето, и аз волю-неволю, се прибрах. . Приготвихме празника на детето, торта за в училище, за в къщи, за гости, много торти, много гости, НО и непредвидени. .

Идва господинът при мен в кухнята и ми казва "я нарежи едната торта, че една позната е дошла да честити на детето р. ден (чудно тя от къде знае че детето има р. ден) и се лови в тортата която е за училище, при което става скандал - познатата ли е по-важна или тортата за училище. . е, наряза я. . и аз слязох да видя коя е госпожата. . . И о, изненада-стара негова любов. .

Тая госпожа - женена сто пъти и още толкова разведена, по-вече няма да я коментирам, че ще прозвучи злобарско, започна всеки божи ден да виси при него. . Клиентите ме поднасяха, аз се правех на куку, докато в един слънчев ден тая увисна там където работех аз, и започна да ми се оплаква че била бременна. .

И така нашия татко, стана още веднъж татко. . Но нас с детето ни отсвири, не му дреме детето имали нужда от нещо, не ни отбелязва въобще в къщи. Аз се принудих да си започна собствен бизнес, за да мога да плащам заемите, които наследих от баща ми, и обзавеждането на половината къща, което е на мое име , а в неговата къща. .

Родителите му му преписаха НАШАТА КЪЩА на него чрез дарение, да нямам дял в нея. . И така на месец всички задължения към банки ми излизат около 1000 лв, и с тинейджър, който си има разходи като възрастен, аз се чудя как да оцелявам, и как да изкарвам пари, а господинът издържа чуждо дете (защото в последствие бебето ОЧЕВАДНО прилича на неговия приятел, има заболяване на очите, като на неговия приятел, който се хвалеше че и той има връзка с тази госпожа).

И не го е грижа че и леглото в което спи , аз го плащам . . . Сега майка му е болна, и те ми се молят да ходя да я видя, но понеже моя баща умря в болницата за 10 дни, а съпругът ми дори не звънна тези 10 дни да попита как, и не дойде на погребението му, нито родителите му, аз не искам, и няма да отида да я гледам, може и грях да имам, но така са си заслужили. . .

Те ми викаха ку***, бездомница, боклук, и какво ли още не, и да умре няма да стъпя. . Надявам се, стана ясно че с него живеем като съквартиранти, ядем по отделно, спим в различни стаи, говорим си веднъж месечно. . Не знам и аз защо още стоя там, имам къща, голяма, ремонтирана и с удобства, обзавеждането смених, супер е, но майка ми сега живее там, и при всяка моя дума, че ще го напускам, започваме да се караме.

Тя е против заради детето, което вече не е дете, но . . . . Нямам възможност да си купя друга къща, пък и да си купя, майка ми пак ще идва да ми дудне на главата, та нито е при нея да отида, нито е при мъжът ми да остана. . така 4 години. .

Вече искам да се обеся, и ако не е че детето ми ще ми плаща борчовете както аз на моя баща, с кеф бих си сложила въжето. . Вече не издържам и финансово и психически. . Някой минал през това да ме посъветва. .

Коментари (86)

Изпрати
Ева
Ева
01.11.2013 13:48
Скъпа, ти мазохист ли си? Развеждай се, все ще получиш нещо от мъжа си, все пак ще е по негова вина развода и се изнеси по-скоро. Не знам как стоят нещата и не съм много наясно, но след като кредитите са на твое име, а всичко,което плащаш, ще остане за този идиот/съпруга ти, трябва да разучиш какво ще стане, ако спреш да плащаш по кредитите, как ще реагират банките и дали няма да си търсят нещата от съпруга ти. В крайна сметка всичко е вложено в неговата къща. А детето ти е голямо на 17 е, вече не е и дете. Има хора на неговата възраст, които се оправят сами, работят, дори се грижат за родител и по-малки братя и сестри. След една година ще е пълнолетен и ще си хване пътя, а ти ще се чудиш пак какво да правиш. като иска синът ти да остава при баща си, а ти се изнеси, гледай си бизнеса и живота. Синът ти сам ще дойде при теб един ден, като осъзнае напълно какъв баща има. Ако пък не озъзнае това, то това си е за него и ти ще знаеш,че си взела правилното решение. Къщата на баща ти е и твоя, така че имаш пълното право да живееш там, ще се наложиш на майка ти,ако трябва и по не толкова лицеприятен начин, но що за майка е тя, след като иска дъщеря й да е нещастна и да се мъчи и да мисли за самоубийство. Не може повече да търпиш, желая ти успех!
9
0
Н.
Н.
01.11.2013 11:22
Животът е твой, не е на майка ти ,може би не съм разбрала добре ,но защо майка ти живее в твоята къща.Поговори с детето си и ако е съгласно идете да живеете в твоята къща вземи си и развод и си живейте в спокойствие.
7
0
1 път
1 път
24.10.2013 11:13
Знам, че майките не винаги могат да разбират. Кажи и, че ако не иска да те разбере и ти няма да искаш да я разбереш и ще я помолиш да си тръгне от Твоята къща. Така поне ще мълчи, може би. А с времето може и да те разбере!
Кажи не детето си как се чустваш и колко много искаш той да живее при теб. Баща му не е далече, не му пречиш да го вижда, когато пожелае. Детето ти ще постъпи правилно.
Според мен после ще ти трябва добър адвокат да те посъветва как да оправиш финансовото положение на нещата. Ако е признал другото дете и още сте женени имаш големи шансове.
Рано ти е за умиране :)
5
0
Таня
Таня
23.10.2013 21:11
Именно заради детето и заради самата теб трябва да се махнеш от този дом.Здравето ви е по важно от всичко.Сигурна сам че ще те търси след година две,съпруга ти.Бъди добра маика и мисли за себеси повечко.успех мила.Има хора болни и се борят за живот.Не трябва дори за миг да ви минава мисълта за въже, тое за простиране на дрешките ви.
8
1
Nore
Nore
23.10.2013 15:25
Разведете се, да си плаща той полагащата се издръжка, а тя не мисля, че ще бъде малка и не позволявайте, който и да било да ви налага мнение. Постъпете така, както го чувствате. Не се страхувайте от нищо, каквото е трябвало, то се е случило. Вдигнете глава и смело на пред. Щом до сега сте се справили, ще се справяте и за напред.
3
0
аз
аз
23.10.2013 13:20
Ей, жено!!! Имаш избор, не се мъчи и вземи незабавно решение. Според мен, изнасяй се от там, с дете или без.Нали има къде да отидеш, купиш или там каквото решиш. Не забравяй, че детето ще порасне още малко и няма да му пука кой, кой е , а ще си тръгне по пътя.Ти и този там, баща ще си останете в същото положение. Това ли искаш, да показваш на сина си, че може да си прави каквото иска с някоя жена и тя ще си налага парцалите и ще мълчи?! Или, че той е мъж и всичко което прави баща му, да го прави и той, защото, както вижда от твоето поведение, това е правилно?! Е, тогава и твоето достойнство и авторитет пред сина ти отива по дяволите и не очаквай уважение. Няма какво да мислиш толкова! И здравето ти показва, неудовлетворение от живота, който водиш! Диабета е от стрес и недоволство! И детето само ще дойде при теб, когато осъзнае, колко достойно си постъпила.
Това мисля аз
5
0
Мая
Мая
18.08.2015 10:50
Напълно съм съгласна с казаното. Мисли какъв пример даваш на детето си. Не е само физическото отглеждане на човека, важно е как ще го възпиташ... А личният пример е най-важния в израстването. Ако всичко е заради детето ти, покажи му че има силна и достойна майка, а не безволева робиня. Нека да остане при баща си известно време, но ти нямаш работа там. Обясни го на детето и се отдели. А то ще прецени само. Вероятно ще дойде с теб, но ти не го разделяй с баща му. Бащинските чувства не трябва да се пренебрегват. Разведи се. Първо опитай да е по взаимно съгласие. Успех!
1
0
Лора
Лора
21.10.2013 14:03
В никакъв случай,не живея с мнението на майка ми,напротив-тя се настани в моята къща,и аз няма къде да отида с това дете..ако съм искала да живея с нейното мнение,да съм се пренесла да и слушам акълите...а детето ми не иска да се маха от нашата къща,и стоя там заради него,защото няма кой да го посрещне и изпрати за училище,да му сготви,изпере и т.н..той жадува за баща...Не мога да отида в друг град ,защото бизнеса и работата ми са тук,и в този момент,нямам финансова възможност за квартири и нови разходи...
3
0
Н
Н
11.10.2013 20:14
Само много глупав човек,може да живее с мнението на мама,тате,леля и т.н.Просто нямам думи.....
2
0
вал
вал
07.10.2013 20:28
чудя се какво още правиш там,вземи си детето ,разведи се и не поглеждай към тях повече
2
0
Tina
Tina
07.10.2013 17:21
Единственото, което ми хрумва на момента е, че трябва да се разведеш и отървеш от това неприятно съжителство. Какъвто и да е изходът от развода ще си по-добре отколкото сега. Относно въжето - това си е твоят живот и трябва да си го изживееш, освен това може би те очакват прекрасни мигове. Как ще ги пропуснеш? Стискам ти палци да успееш и да си достатъчно силна да се справиш. Успех!
4
0

Рейтинг

4
Общо 15 гласували
5 5
4 7
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка: