ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Диети»Рецепта за отслабване – зелен чай и упражнения

Рецепта за отслабване – зелен чай и упражнения

Зелен чай
Кана с преса за кафе и чай  600 мл
Препоръчано за теб:
Кана с преса за кафе и чай 600 мл
16.00 лв.
Виж ››

Последното изследване на учените от британския университет Англия Ръскин показва, че зеленият чай 100% помага за отслабване, съобщава Дейли мейл.

На топлата напитка от дълго време се преписват какви ли не свойства - от средство срещу високо кръвно налягане до лекарство срещу главоболие. Най-разпространеното мнение, но и будещо най-много спорове, е, че зеленият чай помага за лесно отслабване.

Точно с доказването на тази теза се е заел и експертният екип от английския университет. След неколкоседмични наблюдения на 14 доброволци учените са доказали, че комбиниран с упражнения, зеленият чай в действителност помага да свалите излишните килограми.

Теорията е доказана, като на 7 от 14-те доброволци са раздадени капсули екстракт от зелен чай без кофеин. Другата половина получили плацебо. Всяка една от капсулите съдържала приблизително 600 мг екстракт от зелен чай. Изследователите използвали в експеримента безкофеинов чай, за да избегнат влияние върху килограмите. Екипът се е стремял да изключи всякаква връзка между приема на кофеин и загубата на килограми.

тренировка

Обобщените резултати показали, че доброволците, приели екстракта от зелен чай, загубили средно по 2 процента мазнини, докато траел експериментът, за разлика от тези, които приемали плацебо. По време на експеримента всеки участник е бил задължен да кара колело по един час три пъти седмично.

Допълнителен ефект от приема на зелен чай бил и че всеки, който го приемал, подобрил физическите си показатели. Доброволците увеличили изминатата дистанция по време на спортните упражнения с 11 %. Така при всяко следващо упражнение участниците изминавали средно 2 километра повече.

Зеленият чай може да има редица ползи за здравето на човека поради високото си съдържание на веществото EGCg – епигалокатехин галат, обяснява за журнала Интернешънъл съсайъти ъф спортс нутришън д-р Джъстин Робъртс – автор на изследването.

За да получите необходимата доза обаче, трябва да консумирате между шест и седем чаши дневно. Капсулите с 571 мг съдържат дневната доза от 400 мг EGCg, казва още специалистът.

Изводът е, че консумацията на екстракт от зелен чай може да помогне на хората да отслабнат, ако се комбинира с физическа активност. Необходими са ни още проучвания, за да сме категорични в резултатите, обяснява д-р Робъртс.

Разгледайте и други диети за отслабване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest