ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Как да запазим кожата си красива през студените месеци?

Как да запазим кожата си красива през студените месеци?

Как да запазим кожата си красива през студените месеци?

Ако сте от хората, които имат суха кожа, вероятно изпитвате дискомфорт при прехода на сезоните. Дори есента да е вече тук, още не е късно е да се подготвите за следващите студени месеци, полагайки правилна грижа за лицето и тялото си.

Ето как да запазим кожата си красива през студените месеци.

Мийте лицето си с топла вода

Инструкциите на лекарите са да се мием с топла вода, а не с гореща, тъй като горещата вода премахва естествените масла от кожата и може допълнително да изсуши сухата кожа.

Овлажнете лицето си малко след измиване

Дерматолозите препоръчват да нанасяме овлажнител в рамките на няколко минути след измиване на лицето си, защото този трик помага за задържане на вода в кожата. С други думи, хидратацията е максимална.

Използвайте овлажнители, които съдържат керамиди

Дерматолозите също ни съветват да търсим овлажнители и кремове, които съдържат керамиди. Затова не забравяйте да прочетете списъка на съставките на продукта, преди да купите следващия крем за лице.

Използвайте почистващ препарат, който съдържа глицерин и не изсушава кожата

Друг съвет за красива кожа, който трябва да имате предвид, е да използвате почистващ продукт (гел или пяна), който съдържа глицерин.

Стойте далеч от почистващи кърпички с алкохол

Красива кожа през студените месеци

Ето едно нещо, което трябва да избягвате, особено през този период: мокри кърпички, които ви помагат да премахнете грима. Тези търговски кърпички, които съдържат алкохол и сулфати, могат да раздразнят и изсушат кожата.

Използвайте овлажнител за въздух

Може би сте чували този съвет от дерматолози. Е, през есента и зимата, когато температурите са много ниски, вятърът е силен и студен, заедно със сухата топлина от отоплителните средства на къщата, могат да изсушат кожата ви много.

За борба с този ефект е важно да добавите източници на влага, които могат да се грижат за вашата кожа. Затова се препоръчва да използвате овлажнител за въздух в спалнята, през нощта, както и в останалите стаи, където прекарвате по-голямата част от времето си.

Избягвайте продължителните душове

Въпреки че може да изглежда трудно да се повярва, дерматолозите подчертават, че не трябва да отделяме прекалено много време за вземане на горещи вани или душове, защото тези дейности ще изсушат кожата ни.

Вместо това е добре да вземете душ с топла вода не повече от веднъж на ден и да използвате нежни почистващи препарати, овлажняващи душ гелове, а не сапуни, които изсушават кожата. И веднага след душ, точно преди кожата да изсъхне, е добре да нанесете омекотяващи продукти или лосиони, за да заключите влагата в кожата.

Ексфолирайте кожата си два пъти седмично

През есента сухата кожа се нуждае от различен подход по отношение на грижите, именно поради разликите в температурата вътре и отвън. Дерматолозите препоръчват за красива кожа през студените месеци - нежен пилинг на кожата два пъти седмично по време на душа. Ако ексфолираме кожата твърде често, тя ще се раздрани. Тогава е време за овлажняване: препоръчва се ежедневно да се прилага богат крем за лице и овлажняващ лосион за тяло.

Ето още съвети за красива кожа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати