Хапчетата антибебе са полезни

Хапчетата антибебе са полезни
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер XS-M)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер XS-M)
13.00 лв.
Виж ››

Хапчетата против забременяване са полезни за жените, които ги приемат. Те имат по-голям шанс да живеят по-дълго и е по-малко вероятно да починат от рак или болест на сърцето.

Това са резултатите, които сочи последното изследване в тази област.

Милиони жени по света вземат хапчета за контрол на раждаемостта, но много от тях правят това със страх, че те могат да им навредят.

Учените казват: "Спойконо, дами! Не са открити никакви връзки между лекарствата и дългосрочния риск за живота. Резултатите от това изследване са много окуражаващи и показват, че в дългосрочен план здравните ползи от контрацептивите надхвърлят рисковете".

Изследването, дело на екип от учени от Университетите в Единбург и Абърдийн, проследява здравната история на 46 000 жени за близо 40 години.

Главният извод, до който учените са достигнали: в дългосрочен план сред жените, приемали орални контрацептиви, е имало значително по-ниска смъртност по всякакви причини, спрямо жените, които никога не са ползвали хапчетата.

Учените обаче уточняват, че тъй като тяхното изследване е започнало през 1968 година, то се отнася повече за стария вид хапчета, приемани през изминалите години.

"Много жени, особено тези, които са използвали първото поколение орални контрацептиви преди много години, вероятно ще бъдат окуражени от нашите резултати", смята Филип Ханафорд от Университета в Абърдийн.

Само в САЩ 12 милиона жени приемат хапчета против забременяване.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Rose
Rose
23.11.2013 16:22
Жените, които приемат контрацептиви имат значително по-малка смъртност ПО ВСЯКАКВИ ПРИЧИНИ. Ама вие сериозно ли? За атаки на акули важи ли? Или например катастрофи? Сигурно хапчетата предпазват и от това,а. Редактирайте си текстовете както трябва или поне си наемете грамотен преводач, защото това не е смешно, а тъжно.
0
0