ezine.bg»Статии»Семейство»Мама и Бебе»Как да закалим бебето

Как да закалим бебето

Бебе
Музикален плюшен таралеж с проектор и 15 мелодии
Качество без компромис:
Музикален плюшен таралеж с проектор и 15 мелодии
56.00 лв.
Виж ››

Закаляването на бебето е постепенен и индивидуален процес, който в същото време не е никак сложен за изпълнение и абсолютно задължителен.

Чрез закаляването Вашето мъниче ще има по-силни защитни сили срещу редица заболявания и ще може да расте здраво и щастливо. Ето кои са основните принципи, които трябва да спазвате при закаляването на бебето:

1. Никога не се опитвайте за закалявате мъничето, ако то е неразположено или дори болно. Така само ще влошите състоянието му.

2. При закаляването трябва да имате предвид, че е абсолютно задължително то да става постепенно и систематично. Това означава, че ако отглеждате бебето зимно време и нямате възможност да излизате на разходка с количката, а просто искате да го оставите на балкона да подиша чист въздух, първо трябва да започнете с изкарването му навън за 5 мин, на следващия ден за 10 мин, на третия ден за 15 мин и т. н.

Ако детето е над 6-месечна възраст и е здраво, можете да го извеждате на балкона или на разходка навън дори и при температура минус 10 градуса по Целзий.

Мама и Бебе

3. Не си позволявайте да извеждате бебето или детето, ако навън има мъгла, буря или силен вятър, защото така лесно ще го простудите. Мъглата е особено вредна за бебета и деца, които имат дихателни проблеми и в същото време може да предизвика такива при напълно здрави деца.

4. Добре е температурата в стаята на новороденото бебе да е около 23-24 градуса. Това важи само за доносените бебета, докато при тези, които са с тегло под нормата, тя трябва да е с около 2 градуса по-висока. Също така, ако е възможно, по време на сън термометърът трябва да показва с 1- 2 градуса по-ниска температура.

5. Задължително проветрявайте редовно стаята, в която спи бебето.

6. Ако навън е прекалено горещо, избягвайте разходките с бебето или детето си между 10 и 17 ч. Малките деца понасят доста трудно жегите.

7. Разходките на малките деца трябва да целят поемането на чист въздух. Това означава, че разходката около булевард с натоварен трафик не само, че няма да е от полза за мъничето Ви, но може дори да му навреди. За тази цел се избират по-отдалечените от замърсители паркове, алеи и градинки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
50
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати