ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Тренировки»Упражнения за премахване на паласките

Упражнения за премахване на паласките

Паласки

Паласките са сериозен проблем, с който се сблъскват не само дамите, но и мъжете. Това се усеща особено през летния период, когато настъпва времето на панталоните с ниска талия и на банските костюми.

С упражнения и правилно хранене можете да премахнете завинаги паласките и да се радвате на изваян силует. Упражненията трябва да се изпълняват всеки ден. Ако прекалите с нездравословни продукти, ще се наложи да потренирате малко повече.

Коремни Преси

За премахване на паласките е много ефикасно следното упражнение: застанете прави, краката са един до друг, а ръцете са на кръста. Въртите се наляво и надясно до степен, до която можете. Повтаряте по 40 пъти за всяка страна.

Не по-малко полезни за отстраняване на паласките са наклоните наляво и надясно. За да правите това упражнение, трябва да застанете в изходно положение – прави, краката са леко разкрачени, ръцете са зад главата.

Правят се по 20 наклона наляво и после още 20 надясно. Постепенно увеличавайте натоварването, докато не направите наклоните по 50 за всяка страна. Изпълнявайте това упражнение всеки ден и бързо ще се отървете от досадните паласки.

Упражнения за Паласки

Обръчът е перфектен начин да се справите с паласките. Пластмасовият обръч е прекалено лек и трудно ще ви помогне бързо да се отървете от паласките, но ако всеки ден въртите по половин час обръча, имате шанс в скоро време да се радвате на елегантен силует. Специалният тежък обръч с допълнителни топчета за тежест върши повече работа от лекия.

С голяма топка, известна като фитбол, също може да стопите паласките. Използвайте голяма топка, върху която да седнете с изправен гръб. Стъпете на пода и леко завъртайте топката с таза си наляво и надясно. Бързо ще усетите как мускулите на корема ви се стягат.

С помощта на хавлиена кърпа също може да стопите паласките. Легнете на пода със сгънати в коленете крака, между които крепите кърпа.

Повдигайте торса, като отделяте горната част на тялото от пода, и стискайте кърпата по-силно. Останете така 2 секунди и легнете пак. Повторете 10 пъти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 5
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати