ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Диети»Нутрисистем диета

Нутрисистем диета

МаринаМарина
Джедай
46816
Нутрисистем диета
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
Практичен аксесоар за вашия дом:
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
75.00 лв.
Виж ››

Нутрисистем представлява програма за хранене, която помага за намаляване на телесното тегло, както и се прилага с цел превенция и контрол на диабета. Също така за улеснение на подложилите се на програмата се изготвя предварително приготвена и порционно нормирана храна, която се доставя до вратата на дома.

Хранителният режим предлага 6 хранения дневно на всеки 2 -3 часа. Храната е полезна, калорийно изчислена за конкретните нужди на човека, която позволява правилното и лесно спазване на диетата.

Храненията се определят предварително според пола, теглото, наличието на заболявания като диабет например. И най-хубавото е, че при тази балансирана храна не се чувства глад, не се броят калории и всичко, което се достави, може да се изяде. Нутрисистем определя порциите за всяко хранене през деня, както и казва кога да се консумира тя.

Диетата предлага балансиран хранителен режим с повишен прием на протеини (25 % дневно), малко мазнини (до 30 %), намален прием на натрий (по-малко от 2300 мг дневно), фибри и консумация на въглехидрати с нисък гликемичен индекс. Това означава, че те не влияят върху нивата на кръвна захар в организма.

Благодарение на така построения хранителен режим успява да се регулира и метаболизмът.

Отслабване

По този начин Нутрисистем помага на човек да загуби близо 5 килограма през първата седмица от диетата и по 1 килограм - за всяка следваща.

Към пакетираните ястия с предварително изчислени калории от диетолози на Нутрисистем се препоръчва и консумация на плодове, зеленчуци и млечни храни, които всеки сам си купува.

Едно непубликувано проучване, обхващащо над 100 000 последователи на програмата за отслабване, показва страхотни резултати. Оказва се, че близо 80 % от тях са намалили телесното си тегло с най-малко 5% само за 3 месеца, а останалите - средно 10 %. Макар и само 5 %, експертите в областта напомнят за ползата от свалените килограми при някои заболявания.

Редица изследвания за ползите от диетата Нутрисистем показват техния успех. Авторите ѝ подчертават неизменната нужда от мотивация, физическа активност и воля.

Програмата Нутрисистем предлага близо 150 варианта за менюта, полезни и подходящи за всеки човек. За жалост хранителният балансьор не функционира в границите на нашата страна, но е интересна практиката и психическата взаимовръзка между контрола на порциите и мотивираността в хората, когато някой друг се грижи за тяхното здравословно хранене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати