Тиквена диета

редакция:
Нина НордНина Норд
Джедай
2k
Тиквена диета

С тиквена диета се отслабва с осем килограма за две седмици и резултатът се задържа трайно. Тиквената диета е подходяща за хора, които искат да отслабнат бързо и ефективно.

Освен загубата на излишните килограми тиквената диета ще донесе и друга полза – заради полезните свойства на тиквата организмът ще се зареди с полезни вещества, което не е характерно за повечето диети.

Тиквата съдържа голямо количество провитамин А, той се съдържа в нея повече, отколкото в морковите. Тиквата съдържа витамините Е, С и РР, както и витамини от групата В. Тиквата съдържа още желязо, калий, магнезий, мед, калций и цинк, както и витамин Т, който спомага за усвояването на мазна тежка храна.

Суровата тиква не се препоръчва при проблеми със стомаха, както и при болести на задстомашната жлеза. За максимален ефект по време на тиквената диета трябва да се намали консумацията на сол и захар.

От напитките е разрешена само минералната вода, допустимо е изпиването на едно или две неподсладени кафета. Закуската се състои от салата от сурова или сварена тиква, смесена с плодове или зеленчуци по избор. Вечерята след осемнадесет часа вечерта е недопустима.

През различните дни от диетата можете да се храните с различни ястия на основата на тиква, които обаче не допускат употребата на захар при приготвянето. Ако искате да подсладите тиквата, използвайте мед.

Диета с тиква

Едно от храненията можете да е каша от тиква. Тя се приготвя от двеста грама задушена за половин час тиква, към която се добавя една супена лъжица овесени ядки и се задушава още половин час с малко вода на слаб огън.

Можете да овкусите кашата с малко нискомаслено прясно мляко. На обяд или на вечеря можете да хапнете супа от тиква и зеленчуци. Тя се приготвя от тиква, моркови, чушка, тиквичка и един картоф. Всичко се вари на бавен огън, а преди да се сервира, се добавя малко зехтин и един настърган домат.

За следобедна закуска е подходяща салатата от тиква с ябълка. Тиквата и ябълката се настъргват на ситното ренде, добавя се мед и се консумира. Можете да добавите нискомаслен йогурт или няколко капки лимонов сок.

За вечеря можете да хапнете също така печена тиква с малко сушени сини сливи, за да заприлича повече на десерт. Допуска се добавянето на малко извара към тиквата.

Салатата от сварена тиква и кръгчета пресен ананас също е много вкусна и полезна. Можете да панирате тиква, като я нарежете на парченца по пет сантиметра и след като ги напръскате с няколко капки лимонов сок, ги топвате в смес от яйца и брашно. Пържи се в загрята мазнина на среден огън.

Вижте още:

- Тиквеният сок цери преумора и освобождава холестерола;

- Защо е полезно да ядем тиквени семки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest